‘Tarımda Kadın Emeği Zirvesi’ başlıyor: TKDK destekleri ve kadın girişimcilerin buluşması

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenecek olan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi, 6-8 Mart tarihlerinde Ankara'da başlayacak. Zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılması bekleniyor.

05.03.2024-12:54 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-12:54) ‘Tarımda Kadın Emeği Zirvesi’  başlıyor: TKDK destekleri ve kadın girişimcilerin buluşması

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen Tarımda Kadın Emeği Zirvesi yarın başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımı beklenen zirve, Ankara'da The Ankara Hotel'de gerçekleşecek ve 8 Mart'ta sona erecek.

Zirvede, kadın girişimcilerin TKDK'nin hibe desteklerinden yararlanarak gerçekleştirdikleri tarımsal yatırımlar ve projeler ele alınacak. "Kırsal Alan ve Kadının Kırsal Ekonomik Hayata Katılımı", "Kırsal Alanda Kadın Yatırımlarına Yönelik Destekleme Mekanizmaları", "Kırsal Alanda Kadının İstihdamı ve Örgütlenmeye Katılımı", "IPARD Programı ve Kadın", "Kırsal ve Agro Turizm", "Kadın ve Ata Tohumu" ile "IPARD III Programı Tanıtımı" konulu oturumlar düzenlenecek.


Zirvede, kadınların kırsal kalkınma süreçlerindeki rolü, istihdam, örgütlenme, turizm gibi konularda deneyimlerin paylaşılması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından uzmanların katılacağı oturumlarda, kadınların kırsal alanlardaki ekonomik hayata daha etkin katılımı için stratejiler ve çözüm önerileri tartışılacak.

Kadınların ekonomideki yeri artırılacak

Zirvenin oturumlarından biri, TKDK'nin kadın girişimcilere sağladığı destekleri ve bu desteklerle hayata geçirilen projeleri ele alacak. Bu oturumda, TKDK destekleriyle hayalini gerçeğe dönüştüren kadın girişimcilerin başarı hikayeleri paylaşılacak. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki çeşitli birimlerden yetkililer, katılımcılara destek mekanizmaları hakkında bilgi verecekler.

Zirve, tarım sektöründe kadınların ekonomik katılımını artırmak, kırsal alanlarda kadınların rolünü güçlendirmek ve tarımsal üretimde kadın emeğini ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor. TKDK destekleriyle gerçekleştirilen başarılı projelerin paylaşılması ve kadın girişimcilerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları, tarımsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal