Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Yalanlama

Tarım ve Orman Bakanlığı dün birçok medya kuruluşunda yer alan seyyar ekmek satışının yasaklandığına dair haberlere yönelik yalanlama getirdi.

22.01.2021-02:31 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-02:31) Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Yalanlama

Birçok medya kuruluşunda Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB'nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladığı haberi yer almıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamayla bu konuya açıklık getirdi.

'TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI'

Tarım ve Orman Bakanlığı 'Kamuoyuna Duyuru' başlığıyla yayınlanan metinde, 'Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ''belediyelere ait araçlarla ve belediyelerin kendi büfelerinde'' ekmek satışını yasaklayan bir talimat bildirimi/genelgesi yoktur.

Sosyal medya mecralarında ve kimi basın yayın organlarında 'Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB'nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı'' iddiası adı altında yapılan haberler ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle birlikte Bakanlığımızı karalama maksadı taşımaktadır.

Nitekim, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 04.01.2012 tarihinde yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' ile tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza,taşıma ve pazarlanmasına yönelik özellikler belirlenmiştir.

21.01.2021 tarihli söz konusu Talimat ''Konu: Konutta Ekmek Üretimi Talimat' başlığı altında yayımlanmış bir bildirimdir.

Sonuç olarak; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.' ifadeleri kullanıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal