Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Yüzde 25 indirim geldi, yarından itibaren geçerli olacak

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar et ve süt ürünlerine de yansımıştı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada beklenen yüzde 25’lik indirimin geldiğini ve yarından itibaren uygulanmaya başlayacağını belirtti. İşte detaylar…

04.08.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 04.08.2022-14:19) Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Yüzde 25 indirim geldi, yarından itibaren geçerli olacak

Pandeminin etkisiyle yaşanan ekonomide ki dalgalanmalar et ve süt ürünleri üzerinde de etkili oldu. Giderek artan fiyatlardan mağdur olan vatandaşlar Tarım ve Orman Bakanı’nın açıklaması ile sevindi. Bakan Kirişçi, "Et ve Süt Kurumu olarak kuzu eti fiyatıyla ilgili yüzde 25'lik bir indirim yapacağız" dedi. 

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarında indirim yaptı

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumu olarak kuzu eti fiyatıyla ilgili yüzde 25'lik bir indirim yapılacağını belirterek, "ESK, üreticiden koyun kuzu alımlarını arttırarak fiyatlarda istikrarı korumayı hedefliyor. ESK, kuzu etinde dönemsel arz fazlalığından kaynaklanan fiyat dengesizliklerinin önüne geçmek amacıyla yerli üreticiden aldığı küçükbaş hayvanı bir taraftan tüketiciye indirimli fiyata ulaştırırken diğer yandan kuzu karkas olarak ihraç ederek üreticinin emeğine sahip çıkmayı hedefliyor. İhracat canlı olarak değil karkas olarak gerçekleştirilecek. Kuzu karkas ihracatı ile küçükbaş eti yan ürünleri olan deri, sakatat ve hayvansal yağlar ülke ekonomisine kazandırılmış olacak."

Yarından itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar 

Kuzu etinde indirim

"Rusya'dan yangın söndürme uçağı alma konusunu yarın Soçi'de belli bir aşamaya getireceğiz"

Sıcak gündeme dairde değerlendirmelerde bulunan Krişçi, Rusya ile görüşeceklerini, yangın uçağı alma konusunda konuşacaklarını dile getirerek, "Soçi'de yarın Rusya'dan uçak alma konusunu belli bir aşamaya getireceğiz" dedi. Kirişçi, tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin olarak da "Gıdayla ilgili yaşanabilecek olası daha büyük bir krizin önüne geçmiş oldu" ifadesini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal