Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti, yerine Vahit Kirişçi atandı, yeni bakan Kirişçi kimdir?

Bu gece resmi gazete yayımlanan karara göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden affını istedi. Bekir Pakdemirli’den boşalan bakanlık koltuğuna atanan isim ise Vahit Kirişçi oldu.

04.03.2022-08:45 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-09:25) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti, yerine Vahit Kirişçi atandı, yeni bakan Kirişçi kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti. Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda geçen ifadeler ise şöyle;

“Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır."

Yeni sistemde değişen sekizinci bakan

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte 10 Temmuz 2018’de belirlenen ve 16 bakandan oluşan kabineden ayrılan sekizinci bakan Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli oldu. Böylece yeni kabineden şimdiye kadar 8 kişi ayrıldı.

İletişim Bakanı Altun’dan açıklama

Söz konusu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan da bir açıklama geldi. Altun, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanan Sayın Vahit Kirişci’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden Sayın Bekir Pakdemirli bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yeni bakan Vahit Kirişçi kimdir?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960 tarihinde, Kahramanmaraş’ta doğdu. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını da aynı üniversite olan Çukurova Üniversitesi’nde Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi’nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak ders veren Kirişçi, 1995’te doçent, 2001’de profesör oldu. 16’sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev aldı.

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem’de Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem’de aynı Komisyon’un Başkanlığına yeniden seçildi.

Bunlarla beraber iyi seviyede İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal