Tarihi NATO zirvesinde ikinci gün: Başkan Erdoğan’ın görüşmeleri devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vilnius NATO Liderler Toplantısı’na katıldı. Tarihi zirvenin ikinci gününde ise önemli gelişmeler devam ediyor. İşte detaylar…

12.07.2023-14:52 - (Son Güncelleme: 12.07.2023-15:01) Tarihi NATO zirvesinde ikinci gün: Başkan Erdoğan’ın görüşmeleri devam ediyor

Litvanya’da düzenlenen NATO Liderler Toplantısında ikinci güne girildi. Başkan Erdoğan’ında katıldığı toplantıda kritik görüşmeler yapılmaya devam ediyor. Erdoğan ikinci günde, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Rutte, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi.

Tarihi NATO zirvesinde ikinci gün

Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'na katılan Başkan Erdoğan, önemli görüşmeler yapmaya devam ediyor. Tarihi zirvenin ikinci gününde ise Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü.


Hollanda Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir arda 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin yapıldığı Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü.Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi. Heyetlerin de katıldığı görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.


İki buçuk saatlik kritik toplantı

Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın ikinci günündeki görüşme iki buçuk saat sürdü. Açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, oturuma katılan NATO partnerleri Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Avrupa Birliği liderlerine "Hoş geldiniz" dedi. NATO'nun Avrupa ve Kuzey Amerika arasında bölgesel bir ittifak olduğunu ancak karşılaşılan zorlukların küresel olduğunu belirten Stoltenberg, ülkelerin güvenliğinin birbirine bağlı olduğunu ifade etti. Ukrayna'daki savaşın küresel sonuçlarına dikkat çeken Stoltenberg, teröristlerin sınırları olmadığını ve otoriter rejimlerin yakınlaştığını vurgulayarak, "Birlik olmalıyız" mesajı verdi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal