ABD’nin F-16 kararı paniğe neden oldu: Dünyanın gözü Türkiye’de

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 görüşmeleri dünyanın gündeminde. Anlaşmanın olumlu ilerlemesinin sonucu Yunanistan başta olmak üzere birçok ülke paniğe kapıldı. İşte detaylar…

12.07.2023-09:45 - (Son Güncelleme: 12.07.2023-09:52) ABD’nin F-16 kararı paniğe neden oldu: Dünyanın gözü Türkiye’de

NATO zirvesi sonucu Türkiye dünya basınının gündeminde. Türkiye ile ABD arasında gerçekleşen F-16 görüşmelerinin olumlu ilerlemesi başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkede paniğe neden oldu. Politico, "Tüm üyelerin tamamı F-16 transferine 'tamam' demediği sürece bitmiş bir anlaşma yok. Henüz satılmadılar" dedi.

F-16 görüşmesine yeşil ışık 

İngiliz haber ajansı Reuters, 'ABD F-16 jetlerini Türkiye'ye devredecek' isimli haberinde Biden yönetiminin Kongre ile istişare için F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye devrine devam edeceğini söylediğini belirtti. Haberde Biden yönetiminin transferi desteklemek konusunda çok net olduğunun altı çizilirken, Türkiye düşmanlığı ile bilinen Senatör Bob Menendez'in ise önümüzdeki haftaya kadar bir karar vermeyeceği bilgisi yer aldı.


Türkiye dünya basınında 

ABD ile Türkiye arasındaki F-16 görüşmelerinin olumu ilerliyor olması dünya basınında yankı uyandırdı. Yapılan haberlerde, ABD'nin F-16 jetlerinin Türkiye'ye devri ile ilerlemeye niyetli olduğuna dikkat çekildi. Aynı zamanda Biden'ın F-16'larla ilgili hiçbir şartının da olmadığından bahsedildi.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal