Tarihi İran Seçimlerinde Başkan Erdoğan Ve Aliyev'e De Oy Çıktı!

İran'da halkın 8.cumhurbaşkanını seçtiği oylamayı İbrahim Reisi kazandı. Yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde, Başkan Erdoğan ve İlham Aliyev'e de oy geldi.

20.06.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-10:58) Tarihi İran Seçimlerinde Başkan Erdoğan Ve Aliyev'e De Oy Çıktı!

İran'da geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapmak üzere halk harekete geçti. Vatandaşlar yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. 


İRAN’IN 8.CUMHURBAŞKANI İBRAHİM REİSİ OLDU 

İran’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan kesin sonuçlar doğrultusunda yapılan seçimi, gelen oyların yüzde 62'sini alarak ve tek turda kazanarak İbrahim Reisi kazandı. İran’da halk tarafından 8'inci Cumhurbaşkanı seçilen ve muhafazakar kimlik ile bilinen İbrahim Reisi, Ayetullah Ali Hamaney’in ardından Devrim Rehberliği makamına oturması düşünülüyor. 

KATILIMIN EN AZ OLDUĞU SEÇİM OLARAK İRAN TARİHİNE GEÇTİ 

Bununla beraber İran İçişleri Bakanı Abdülrıza Rahmani'’den açıklama geldi. Bakan Rahmani’den gelen açıklamada; 59 milyon kayıtlı seçmenin yer aldığı seçime katılım oranı ise yalnızca yüzde 48.8 oldu. 2021 senesinin cumhurbaşkanlığı seçimleri buna bağlı olarak İran tarihinde katılımın en az olduğu cumhurbaşkanlığı seçimi olarak belirlendi ve tarihe geçti. 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN TEBRİK MESAJI GELDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İran’da yapılan seçimler sonrası tek seferde Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi'ye tebrik mesajı yolladı ve çıkan seçim sonuçlarının İran halkı için hayırlı olmasını temenni etti. 


SEÇİMLERDE CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN VE AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV'E DE OY ÇIKTI 

Diğer yandan İran’da halkın 8.cumhurbaşkanını seçtiği tarihi seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de oy çıktı. Bu durum İran halkı tarafından her iki devlet başkanına da hayranlık duyulduğunun göstergesi oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal