Müsilaj (Deniz Salyası) Peşimizi Bırakmıyor! Şimdi O Şehirde Görüldü

Aylardır Marmara Denizi kıyılarını etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası) şimdi de Tekirdağ'ın Süleymenpaşa ilçesinde görüldü.

20.06.2021-09:55 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-09:55)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın müsilaj seferberliği çerçevesinde daha önce temizlenen ve deniz salyasından arındırılan Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin deniz kıyılarında yeniden müsilaj görüldü. Müsilajın tekrar ortaya çıkmasının sebebi olarak geçtiğimiz haftadaki sağanak yağışlar ve rüzgarlar olarak gösteriliyor.

müsilaj tekirdağ

Hızla tekrar kendisini gösteren deniz salyası, dün öğlen saatlerinden itibaren Süleymanpaşa sahilini kapladı ve kötü bir görüntüye neden oldu. Manzarayı görenler "salya çölü" betimlemesi yaptı.

BALIKÇILAR ZOR DURUMDA

Marmara'daki müsilaj salgını karşısında en çok sıkıntıyı balıkçılar çekiyor. İnsanların, müsilaj nedeniyle deniz ürünlerinden uzaklaştığını ifade eden balıkçılar, Marmara Denizi'nin temizlenmesini istiyor. Öte yandan, sahil kıyılarındaki kötü görüntü turizmi de etkilemiş durumda.

Deniz salyası, şimdilik sadece Marmara ve Karadeniz kıyılarının bir bölümünü esir alsa da, ilerleyen dönemde Ege Denizi'ne yayılımından endişe ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal