Tarih kesinleşti: Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyareti şubat ayında!

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret için şubat ayında hazırlıkların yapıldığını açıkladı. Uşakov, St. Petersburg kentinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Putin'in Türkiye ziyaretinin şubat ayında gerçekleşebileceğini belirtti.

29.01.2024-17:05 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:05) Tarih kesinleşti: Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyareti şubat ayında!

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyaretin şubat ayında gerçekleşeceğini doğruladı. Uşakov, yaptığı açıklamada, Putin'in Türkiye ziyaretine yönelik hazırlıkların devam ettiğini ve Ukrayna meselesinin bu görüşmenin ana konularından biri olacağını belirtti. Putin'in Türkiye ziyareti, iki ülke liderleri arasında önemli konularda yapılacak görüşmelerle birlikte bölgesel ve uluslararası işbirliğini ele alacakları bir platform sunması beklenirken detaylar henüz açıklanmadı. 

Ukrayna’dan müzakere yasağı

Rusya'nın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde Batı basınında haberler çıkmaya başlamıştı. Ukrayna ile ilgili çıkan haberleri değerlendiren Uşakov, "Bu doğru değil. Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık. Bu müzakereleri durduran biz değiliz. Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı." dedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal