Tarçınlı Kurabiye Yapımı

Tarçınlı kurabiye kesinlikle kurabiye severlerin vazgeçilmezlerinden biri. Aynı zamanda tatlı krizlerinizi de bastıracak muhteşem atıştırmalıklardan biri.

16.07.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:45) Tarçınlı Kurabiye Yapımı

Hem ev halkının hem de evinize gelen misafirlerinizin bayılacağı lezzetlerden olmakla beraber aynı zamanda yapımı da oldukça pratik. Ayrıca tarçında oldukça yararlı baharatlardan biri olduğu gibi bağışıklık sistemini de güçlendirdiği kaçınılmaz bir bilimsel gerçek. Birkaç püf noktasına uyduğunuz zaman ağızda dağılan muhteşem bir kurabiye elde etmiş olacaksınız. Bu sebeple ben yapamam demeyin eğer sizde hala tarçınlı kurabiye yapımını denemediyseniz mutlaka deneyin. O zaman lafı fazla uzatmadan hemen yapımına geçelim tarçınlı kurabiye yapımının. İşte;

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 1 çay bardağı pudra şekeri

• 1 yumurta beyazı

• Yarım çay bardağı sıvı yağ

• 1 paket (250 gram) yumuşak margarin

• 4 su bardağı un

• 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz

• 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın

• 1 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

• 3 yemek kaşığı pudra şekeri

• 2 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Kurabiye Yapılışı;

Öncelikle derin bir yoğurma kabı alın ve de içerisine un hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar güzelce karıştırın. (1 çay bardağı Pudra şekeri, 1 yumurta beyazı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket 250 gr yumuşak oda sıcaklığında beklemiş margarin, 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu) ardından bütün bu malzemeleri karıştırdıktan sonra içerisine unu azar azar ilave ediniz ve de kulak memesi bir kıvam elde edene kadar karıştırınız. Bu işlemleri yaparken kullanacağınız yumurta ve margarinin oda sıcaklığında olması önemli unsurlardan biri buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanırsanız eğer kıvamında istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. Unu azar azar ilave ederek kontrollü bir şekilde ilave etmememizin sebebi ise hamurun çok sert bir kıvam almasını engellemek. Sonrasında ise hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra elimizle yuvarlak şekilde şekillendiriyoruz. Ve de bu işlemi bütün harç bitene kadar yapmaya devam ediyoruz. Sonrasında bir fırın tepsisi seçiyoruz ve yapışmaması için pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralarında biraz boşluk kalacak kadar yerleştiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme işlemi sırasında ise pişme işlemi fırından fırına göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple arada pişip pişmediğini fırının kapağını açmadan kontrol ediniz fazla veya az pişmesini önlemek için. Fırının kapağını açtığınız halde ise kurabiyelerinizin kabarmasını engellemiş olursunuz bu sebeple bu işlemi fırının kapağını açmadan yapmak önemli. Pişip tepsiyi fırından aldıktan sonra ise kurabiyelerin soğumasını bekleyiniz ve de dilediğiniz sunum tabağına aldıktan sonra dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Tarçınlı kurabiye yapımını deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Bu tarife kesinlikle bayılacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal