Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Misafirleriniz ve de evdekilere hem pratik hem de lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yapımı aynı zamanda çok da pratik olan bu tatlıya kesinlikle her yiyen bayılacak ve de sizden tarif isteyeceklerdir.

16.07.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:41) Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Eğer sizde hala tahinli çıtır rulo tarifini denemediyseniz mutlaka deneyin. O zaman daha fazla uzatmadan hepinizi tahinli çıtır rulo tarifi ile sizi tanıştıralım. İşte;

Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

• Baklava Yufkası

İç malzemesi;

• 1 bardak tahin

• 1 bardak toz şeker

• 1 küçük çay bardağı sıvı yağ

• 1 bardak ince kıyılmış fındık veya ceviz

Üzeri için;

• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı;

Öncelikle derin bir yoğurma kabı seçiniz ve de içerisine sıvıyağ ve tahini koyarak homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırınız. Ardından tezgahın üzerine güzelce serdiğiniz baklava yufkanızı seriniz ve de yufkanın yarısını kaplayacak kadar bir fırça yardımı ile tahinli karışımı sürünüz. Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar. Sonrasın da ise karışımın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, isteğe bağlı ceviz veya fındık koyun ve de koymadığınız kısımdan rulo yapmaya başlayın. Bu işlemi ise bütün yufkalar ve de karışım bitene kadar yapmaya devam edin. Ardından bir fırın tepsisi seçin ve de tahinli rulolarınızın tepsiye yapışmaması için pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine rulolarınızı güzelce yerleştiriniz. Daha sonrasında ise 1 yemek kaşığı sıvıyağı üzerlerine sürerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişme dereceleri fırından fırına göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple arada sırada pişip pişmediğini kontrol ediniz. Piştikten sonra ise fırından tepsinizi alınız ve soğumasını bekledikten sonra rulolarınızı dilimleyip aldığınız sunum tabağınızda dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Tahinli çıtır rulo tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Ayrıca bu tarifi 3-4 gün kadar buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Bu sebeple misafirleriniz geleceği zaman yeterli vaktiniz yoksa bir gece öncesinden yapıp ertesi günde ikram edebilirsiniz.

Bu tarife ise çok yakışacak bir kahve tarifi vermek istiyoruz sizlere tahinli çıtır rulo tarifinin yanında mutlaka bu kahveyi deneyin. Bayılacaksınız.

Dalgona Kahvesi Tarifi

Dalgona Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

• 2 yemek kaşığı granül kahve

• 2 yemek kaşığı toz şeker

• 2 yemek kaşığı sıcak su

• 200 mililitre soğuk süt

Dolgana Kahvesi Yapılışı;

Bir derin kase içerisine sıcak su ve granül kahveyi alın ve de mikser ile güzelce çırpın. Bu işlemi dilerseniz el çırpıcısı ile de yapabilirsiniz. İlk önce koyu renkte olan bu karışım siz çırptıkça rengi açılacaktır ve ulaşmak istediğimiz görüntü budur. Yaklaşık olarak 6 dakika kadar çırpmaya devam ettikten sonra rengi açılacaktır. Yaklaşık olarak ise 10-15 dakika kadar sonra kıvamı katılaşacaktır ve de çırpma işlemini sonlandırabilirsiniz. Sonrasında ise bardağın içerisine buz koyarak sütü buzların üzerine dökün ve içerisine kahveli kremayı ekleyerek karıştırın işte dolgana kahveniz hazır dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal