Tansu Çiller Sert Çıkıştı!

Kemal Kılıçdaroğlu ve müritlerinin 'Suriye'de Ne İşimiz Var?' şeklindeki açıklamalarına bir cevap da Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller'den geldi. Çiller muhalefetin anlamsız çıkışına, "Eğer onlar olmazsa içeriyi korumanız mümkün değildir." diyerek cevap verdi.

04.03.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:10)

Cumhuriyet Müzesi'nde düzenlenen, 'Milli Egemenliğin 100. Yılında Türk Kadını Özel Oturumu'na katılan eski başbakan Tansu Çiller, burada söz alarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Çiller, Kemal Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenlerin 'Suriye'de ne işimiz var?' şeklindeki anlamsız sorusuna ve eleştirisine cevap verdi. Soruya değinen Çiller, "Diyorlar ya 'İdlib'de ne yapıyoruz' diye. Eğer onlar olmazsa içeriyi korumanız mümkün değildir. Onu güney sınırımıza taşırsanız ve içerde yaparsanız daha çok evlat ölür, ülke daha çok zarar görür, daha çok bedel öderiz." şeklindeki ifadelerle cevap verdi.

"SON DERECE DOĞRUDUR, SON DERECE YERİNDEDİR"

1995 yılında gerçekleştirilen Çelik Harekatı ile Irak sınırından 60 kilometre içeriye girildiğini ve güvenli bölge oluşturulduğunu hatırlatan eski başbakan, "Dolayısıyla bugün istenenler son derece doğrudur, son derecede yerindedir." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal