07.03.2021-15:26 (Son Güncelleme:07.03.2021-15:26)


1

Kuzey Kore-Güney Kore sınırının sıfır noktasında bu sabah başlayan askeri hareketlilik dünyada manşet oldu, Kim'in yeni bir çılgınlığa girişmesinden korkuldu.



2

Babası Kim Jong-il'in doğum gününde görünen Kuzey Kore lideri, üç hafta sonra ise İşçi Partisi'nin bölge sekreterleriyle buluştuğu toplantıda ülkenin ekonomik hedeflerini masaya yatırdı.



3

Ocak ayındaki İşçi Partisi kongresinde beş yıllık kalkınma planının başarısız olduğunu itiraf eden Kim, yerel parti yöneticileriyle bir araya geldiği çalışma toplantısında hayli neşeli göründü.



4

Fotoğrafları resmi haber ajansı KCNA dünyaya servis ettiği organizasyonda Kuzey Kore lideri katılımcıların önünde yürüdü, geleneksel poz verilen karelerde ise üçüncü sıradaydı.



5

Kuzey Kore-Güney Kore sınırında ise askeri hareketlilik var. ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden'ın Kore Yarımadası'ndaki ilk hamlesi, Kim Jong-un'u kızdıracak gibi duruyor.



6

Sınırın sıfır noktasındaki Paju'da bu sabah tanklar göründü, ABD ve Güney Kore'nin koronavirüs salgınına rağmen geleneksel bahar tatbikatına başladıkları resmen duyuruldu.



7

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bir dönem hakaret yarışına tutuştuğu ve nükleer savaşın eşiğine geldiği ABD'nin eski lideri Donald Trump'la tarihi buluşmalar gerçekleştirdi.



8

Parti kongresinde kürsüye çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Başkan Donald Trump'la üç kez görüşmesine rağmen en büyük düşmanlarının ABD olduğunu bildirdi. İşçi Partisi'nin 71 yıllık tarihinde sekizinci kez defa düzenlenen kongresinde konuşan Kim, 'düşmanlar nükleer silah kullanmadıkça' kendisinin de nükleer silah kullanmayacağını ilan etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR