07.03.2021-14:49 (Son Güncelleme:07.03.2021-14:49)


1

Güney Kore'nin başkenti Seul'de genç bir kızı cinsel tacize uğramaktan kurtaran ve saldırgan şahsı yakalayarak emniyet güçlerine veren Türk vatandaşı Rabia Şirin, ülke medyasının ilgisini topladı. Rabia'nın öyküsü dünya basınında da yansıdı.



2

ÇIĞLIKLARINA KOŞTU

ÇIĞLIKLARINA KOŞTU

Songpa şehrinde bulunan bir iş merkezinde 17 Şubat akşamı gerçekleşen hadisede, saldırgan tuvalete kadar izlediği 20'li yaşlarda olan genç kızı tecavüz etmek istedi. O esnada olay yerine oldukça yakın mesafedeki bir restoranda çalışan 25 yaşındaki Şirin ile patronu, kızın seslerini duyar duymaz imdadına yetişti.



3

Arbedenin ardından genç kızı sapık adamın elinden kurtaran Şirin, sarhoş saldırgan şahsın kaçmasını izin vermedi ve emniyete teslim etti. Kamu personeli olduğu tespit edilen fakat kimliği tespit edilemeyen 30 yaşlarında olan saldırgan yakalandı. Tüm bu olanlar, etraftaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.



4

Cesur Şirin, açıklamasında, olayın meydana geldiği esnada iş yerinde yemek yerken dışarıdan bir kızın, "Beni kurtarın!" feryadını duyduğunu dile getirdi. Şirin, başından geçen olayı şu ifadelerle anlattı: "Sesin nereden geldiğini anlamak için kapıya koştum. Saat 10.00'da orada genelde hiç kimse olmuyor. Kızın bizim 20 metre ötemizde olduğunu gördük. Hemen yanına gittik. Geldiğimizde kızın ayağında ayakkabısı yoktu. Saçı yolunmuştu. Sağ bacağında bir topallama vardı ve eli kanıyordu. Biz gidince kız adamın elinden kaçıp asansöre bindi. Adam da peşinden gitmek istedi. Saldırganı yere oturttuk. Patronum polisi aradı. Polisi aradığımızı duyunca adam kaçmaya çalıştı. Polis gelinceye kadar adam binanın içinde turladı, kaçamadı. Adamı yere yatırdık ve etkisiz hale getirdik. Polis adamı alıp götürdü."



5

Şirin, saldırgan şahsı etkisiz hale getirmesinin akabinde, destek olmak için genç kızın yanına koştuğunu söyledi.



6

RÖPORTAJ TEKLİFLERİNİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

RÖPORTAJ TEKLİFLERİNİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Şirin, durumun akabinde pek çok basın kurumunun röportaj yapmak istediğini ve olayın Güney Kore gazete ile televizyon kanallarında oldukça ses getirdiğini söyledi.



7

''ŞİDDETLE HİÇBİR YERE VARAMAYIZ''

''ŞİDDETLE HİÇBİR YERE VARAMAYIZ''

Koca yürekli Şirin, "Bu olayın duyulmasını istememin sebebi, dünyanın birçok yerinde kadına şiddet gösteriliyor. Buna kimsenin sesi çıkmıyor. Kadına şiddet gösteren de bir yol bulup işin içinden sıyrılıyor. Kim olursa olsun bir kadına şiddet gösteriliyorsa bir şey yapmak lazım. Şiddetle hiçbir yere varamayız. Sevgi göstererek bir yerlere gelebiliriz." dedi.



8

Songpa Polis Merkezi, Şirin'e "Polisle iş birliği yapıp saldırganın tutuklanmasına katkılarınızdan dolayı müteşekkiriz." ifadesinin olduğu bir teşekkür belgesi verdi. Güney Koreliler de sosyal medya platformlarında olayla ilgili paylaşılan görüntülere yaptıkları yorumlarda, ülkede yaşayan bir yabancı olarak bu hareketi sergileyen Şirin'i tebrik etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR