Tam tamına 7 milyon TL'lik vurgun yapan hemşire gözaltına alındı!

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kanser hastalarının tedavi için kullandıkları antikor ilaçlarını yasa dışı yollarla satarak, kamuyu 7 milyon lira zarara uğrattı. İşte haberin detayları...

23.06.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:23)

Nardane Balcı'nın, sistemlerini açık bırakan 15 doktor üzerine talep oluşturduğu ilaçları, hastane eczanesinde bir diğer hemşirenin adı ve imzasını kullanarak aldığı tespit edildi. 

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde yatan hastalara istenen 2 farklı antikor ilacının el altından olacak şekilde dışarı satıldığını ortaya çıkardı. 

Yüksek fiyatlı ilaçlara yönelik teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, piyasa değeri neredeyse 7 milyon lira olan 689 kutu ilacın serviste yatan hastalara verilmediğini, yasa dışı yollarla satıldığı bilgisine ulaştı. Söz konusu savcılığın yakalama kararı çıkartmasından sonra ekipler, şüpheli hemşire Nardane Balcı'yı 16 Haziran da sabahın erken saatlerinde evine düzenlenmiş olan operasyonla gözaltına aldı. 


Yasa dışı yollarla satış yaptı 

Söz konusu vurgunda Balcı'nın, sistemlerini açık bırakan 15 doktorun adına söz konusu ilaçlar için talep oluşturduğu, daha ardından da hastanenin eczanesine giderek diğer bir hemşirenin adını ve imzasını kullanarak ilaçları temin ettiği ortaya çıktı. Balcı'nın, ilaçları suç ortakları Levent Erdenliğ (45) ile Cem Bora'ya (35) vermiş olduğu, bu kişilerin ise yasa dışı yollardan satış yaptığı saptandı. Öte yandan Balcı'nın, kanser tedavisi görmeyen hastalar adına da ilaç talep ettiği, bahsi geçen işlemler karşılığında ise 500 ile bin 500 lira komisyon aldığı ileri sürüldü. 

''Maddi durumum iyi değildi, o yüzden yaptım''

Hastane görevlisinin ihbarı üzerine Sağlık Bakanlığı'ndan müfettiş görevlendirildiği, yapılan incelemenin sonrasında Nardane Balcı'nın bir aile sağlığı merkezine gönderildiği bilgisi öğrenildi. Bunun yanı sıra Balcı'nın suç ortakları Erdenliğ ile Bora'nın da bir süre öncesinde gözaltına alınıp, 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklandığı aktarıldı. Balcı, emniyetteki ifadesinde, "Maddi durumum iyi değildi. O yüzden yaptım" diye söyledi. Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen Nardane Balcı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal