Taksim’i kana bulayan teröristin kimliği belli oldu: İlk ifadesi ortaya çıktı

Dün akşam saatlerinde Taksim’de meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu. İstanbul Emniyeti'nden Taksim saldırganına ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırgan Suriye uyruklu Ahlam Albashır. Bombacı sorguda PKK/PYD bağlantısını itiraf etti." denildi. İşte detaylar…

14.11.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 14.11.2022-12:02) Taksim’i kana bulayan teröristin kimliği belli oldu: İlk ifadesi ortaya çıktı

Dün saat 16:20’de İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamaya dair son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Saldırı sonrasında ortaya çıkan görüntülerde, bombayı bıraktıktan sonra kaçarak uzaklaşan kadın tespit edilmiş ve yapılan operasyon sonrasında terörist kadın Küçükçekmece'de yakalandığı ortaya çıktı.

Taksim saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği ortaya çıktı

Milliyet’te yer alan habere göre; Küçükçekmece’de bir evde kıskıvrak yakalanan Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.


46 kişi gözaltına alındı

Türkiye’yi yasa boğan saldırı sonrasında yapılan operasyonlarda 46 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece'de bir adrese gittiği öğrenildi. Belirlenen adrese saat 02.50'de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır adlı kadın yakalandı. Şüphelinin yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden  Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal