KoopBakkal Projesi’nde başvurular başlıyor: 132 ürün bakkallarda yerini alacak

Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerinin bakkallarda da satılması için başlatılan KoopBakkal Projesi’ne başvurular bugün başlıyor. Proje kapsamında Tarım Kredi ürünlerini satmak isteyen esnaf için en az 5 yıl süreyle bakkal işletme şartı aranacak. Proje, ilk aşamada 6 ilde 250 noktada uygulanacak. İşte ayrıntılar...

14.11.2022-11:08 - (Son Güncelleme: 14.11.2022-17:26)

KoopBakkal Projesi’nde başvuruların bugün itibariyle başlıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerinin bakkallarda da satılması için başlatılan KoopBakkal Projesi kapsamında Tarım Kredi ürünlerini satmak isteyen esnaf için en az 5 yıl süreyle bakkal işletme şartı aranacak. Proje, ilk aşamada 6 ilde 250 noktada uygulanacak.

KoopBakkal Projesi’nde başvurular başlıyor

TRT Haber’de yer alan habere göre; Projeyle bakkallarda ilk etapta 132 ürün satılacak. Fiyatlar, tarım kredi marketleriyle aynı olacak. Başvurusu kabul edilen esnaf, bakkalının bir bölümünü Tarım Kredi ürünleri için ayıracak. O bölümde evlerde sıklıkla tüketilen; un, şeker, yağ ve bakliyat gibi temel gıda maddeleri satılacak. Ve bu ürünlerin gramajı da düşük olacak.

KoopBakkal Başvuruları Başlıyor

Başvuru yapmak isteyen esnaf için en az 5 yıl süreyle bakkal işletme şartı aranacak. Dükkanın ise 75 ila 150 metrekare büyüklükte olması gerekecek. Başvurular, Tarım Kredi Kooperatifi internet sitesinden yapılacak.

Halkbank projeye destek veriyor

Halkbank projeye finansman katkısı sağlayacak. Bakkallara 500 bin liraya kadar kredi verilecek. Hedef, Koopbakkal Projesi'nde yıl sonuna kadar 81 ilde 500 ilçeye ulaşmak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal