Takma Tırnak Modelleri

Tırnak uzatmanın zor olması ve ojelerin zarar vermesi takma tırnakları kullanmayı cazip hale getiriyor. Peki, bu tırnaklar nasıl kullanılır? Kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:16) Takma Tırnak Modelleri

Kısa tırnaklara sürebileceğimiz oje rengi kısıtlı olduğu için her zaman doğal görünümlerden yana olmamız gerekiyor. Güçsüz tırnakları uzatmak zor olduğu gibi ojeler daha çok zarar verebiliyor. Bu sorunlara çözüm üreten takma tırnak modelleri renkli ve desenli tasarlanıyor.

Takma Tırnak Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Takma tırnak kullanmanın farklı sebepleri vardır. Tırnak yapısını beğenmiyor olabilir, tırnak yeme alışkanlığının önüne geçmek istiyor olabilirsiniz. Hangi sebeple kullanmak takma tırnak kullanmak istiyorsanız seçim yaparken farklı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

  • Takma tırnak, tırnağın hava almayacak şekilde üzerine uygulanır. Yapıştırıcı ile uygulayacağınız için öncelikle kaliteli tırnaklar satın almalısınız. Fiyatları yüksek olsa da seçeceğiniz modellerin sağlığınıza zarar vermemesi için düşük fiyatlı ürünler kullanmamalısınız.
  • Takma tırnakların kullanım süresi kalitesinde göre değişir. Seçeceğiniz tırnaklardan çabuk sıkılmamak için doğal görünümlü modeller tercih edebilirsiniz. Desenli ve renkli tırnaklar, tüm kombinler ve makyajlarla uyumlu olmayacaktır. Bu nedenle günlük hayatta kullanmak istiyorsanız doğal renklerden yana seçim yapabilirsiniz.
  • Eğer tırnak yeme alışkanlığınız olduğu için takma tırnak alacaksanız uzun modelleri tercih etmeyin. Kısa tırnaklara alışık olduğunuz için uzun modellere alışmanız zor olacaktır.
  • Takma tırnaklarla kombin de yapabilirsiniz. Aynı tonları kullanmak sıkıcı olabileceği için iki farklı model tercih edebilirsiniz.

Takma Tırnak Nasıl Yapıştırılır?

Takma tırnak modelleri arasından istediğinize karar verdiyseniz yapıştırma işlemine geçebiliriz. Bu aşamada dikkatli olmanız ve direkt yapıştırıcı uygulamamanız gerekiyor. Öncelikle tırnaklarınıza bakım yapmalısınız. Bir süre hava almayacakları için besleyici yağlar kullanabilirsiniz. Eğer tırnaklarınızda oje varsa mutlaka çıkarmalısınız. Asetonla temizledikten sonra tırnak bakımı yaparak törpü aşamasına geçebilirsiniz. Altta kalacak tırnaklarınızı eşit biçimde törpüleyin. Şimdi yapıştırma aşamasına geçebilirsiniz.

Takma tırnak yapıştırma işlemi oldukça kolaydır. Satın aldığınız ürünün içinden çıkan yapıştırıcıyı tırnaklarınıza uygulamaya başlayabilirsiniz. Yapıştırıcı çok az ya da çok yoğun olmamalı. Her tırnağınız için ayrı ayrı işlem yapmalısınız. Bir tırnağınıza yapıştırıcı sürdükten sonra hemen işlem yapmayın. 5-10 saniye sonra takma tırnağı orantılı bir şekilde yerleştirin. Kuruması için 15 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Bu süre içinde tırnağın darbe almaması için diğer tırnaklarınıza işlem yapmayabilirsiniz. Eğer tırnakların boyunu ve şeklini taktıktan sonra beğenmediyseniz doğal tırnaklarınız gibi şekil verebilirsiniz. Törpü kullanarak kısaltmanız veya şeklini değiştirmeniz mümkün.

Takma Tırnak Nasıl Çıkarılır?

Takma tırnak modelleri doğal tırnakların havasız kalmasına sebep olduğu için uzun süre kullanılması doğru değildir. Bir süre kullandıktan sonra tırnaklarınızın hava alması için çıkarmalısınız. Takma tırnak çıkarma işlemi oldukça kolaydır. Yuvarlak bir kabın içerisine elinizi yakmayacak sıcaklıkta su doldurun. Suyun içerisine 5-10 damla kadar aseton dökün. Suyu karıştırdıktan sonra ellerinizi sokun ve 20 saniye bekleyin. Daha sonra tırnakları rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Takma tırnak kullandıktan sonra tırnaklarınız bakımsız görüneceği için aynı gün bakım yapmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal