Tahran'ın Yüzde 40'ı Coronavirüse Yakalanabilir

İran Ulusal Grip Komitesi Üyesi Mesud Merdani, yeni ipucu coronavirüsün (Covid-19) 20 Mart'a kadar başkent Tahran'da yaşayanların yüzde 40'ını enfekte edebileceğini kaydetti.

06.03.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-12:53) Tahran'ın Yüzde 40'ı Coronavirüse Yakalanabilir

Aynı zamanda bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan İran Ulusal Grip Komitesi Üyesi Mesud Merdani, hükümetin resmi yayın organı İran Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) hızla yayıldığını ifade ederek, "Coronavirüs saptanan bir kişi virüsü aynı anda 4 kişiye daha bulaştırabiliyor. 20 Mart'a kadar Tahran halkının yüzde 30 ila 40'ının coronavirüse yakalanacağını tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Coronavirüs vakalarının yüzde 80'inin semptom göstermediğini ve bu virüsün bulaştığı kişilerin çok azında belirti gözlendiğini ifade eden Merdani, "Coronavirüsün bulaştığı hastaların bazıları klinik semptom göstermeden 3 ile 5 gün arasında iyileşebilir." şeklinde konuştu.

Diğer yandan İran Coronavirüsle Mücadele Merkezi Üyesi Hamid Suri ise virüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların aynı şekilde yapılması durumunda coronavirüs vakalarının mart sonuna kadar süreceğini, daha sonra biteceğini kaydetti.

Suri, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "Salgının kontrol altına alınmasında en önemli faktör sağlık kurallarına uymaktır. Temastan özellikle de yakın temastan uzak durmalıyız. Halk, düğün, taziye ve toplu yemek gibi programlardan uzak durmalı." şeklinde konuştu.

Tahran'ın yüzde 40'ının virüse yakalanma ihtimalini kabul etmeyen Suri, "Salgın yavaş yavaş azalıyor. Eğer etkili adımlar atılmazsa oranlar artacaktır. Tahran halkının yüzde 40'ının coronavirüse yakalanma ihtimali sıfıra yakındır." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal