Tahir Akyürek Kimdir?

Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK listesi açıklandı. Listede yer alan Tahir Akyürek kimdir? Tahir Akyürek nereli?

25.03.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-11:55) Tahir Akyürek Kimdir?

24 Mart' ta yapılan Ak Parti 7. Olağan Genel Kongresi'nde uzun zamandır gündemde olan MKYK listesi açıklandı. Listede yer alan dikkat çe3kici isimlerin arasından Tahir Akyürek de yer alıyor. Aslen Konyalı olan Akyürek kaç yaşında? 

TAHİR AKYÜREK KİMDİR?

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK üyeliğine seçilen Tahir Akyürek aslen Konyalıdır. 1959 yılında Konya’nın Derebucak ilçesinde doğan Akyürek ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da almıştır. Üniversite eğitimi için gittiği Ankara’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiştir. Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra kamu avukatı ve serbest avukat olarak çalışmaya devam eden MKYK eğitim hayatında olduğu gibi iş hayatında da siyaset ile ilgilenmiştir. 

Eğitimini tamamladıktan sonra Bağ-Kur Konya İl Müdürlüğünde avukatlık yaparak kariyerine başlayan Akyürek bu görevinin ardından Konya Ticaret Odası’nda genel sekreter olarak çalışma hayatına devam etmiştir. İş hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da yer alan isim bu kuruluşlarda yöneticilik de yapmıştır. 

Kamu kurumlarında avukatlık yaptıktan sonra serbest avukat olarak kariyerine devam eden Akyürek 2004 yılında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. Belediye başkanı olarak 2018 yılına kadar hizmet veren isim Konya’da birden fazla proje gerçekleştirmiş ve uzun yıllar boyunca bu görevine devam etmiştir. Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve Ak Parti ile birlikte siyasi kariyerine devam eden isim 2004 yılından bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yer almaktadır. 

TAHİR AKYÜREK NERELİ?

Aslen Konyalı olan eski belediye başkanı 2018 yılına dek yürüttüğü başkanlık görevinden 2018 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Konya milletvekili seçilerek ayrılmıştır. 24 Haziran 2018 yılından bu yana Konya Milletvekili olarak görevine devam eden Akyürek’in belediye başkanlığı görevinin yerine Uğur İbrahim Altay seçilmiştir. 

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan Akyürek aynı zamanda  (UCLG) Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı’nı da üstlenmiştir. 


Yaşamı boyunca birden fazla kurumda görev alan isim  İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (Organization of Islamic Capitals and Cities - OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyeti Üyeliği ile de biliniyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Tahir Akyürek 24 Mart 2021 itibari ile MKYK üye listesinde yer almıştır.  İpekyolu Şehirleri Birliği Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities - LHC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı gibi birden fazla görevi üstlenen Tahir Akyürek 62 yaşındadır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal