Sxp coin nedir? Swipe coin projesi ve yol haritası

Sxp (Swipe coin) ne anlama gelmektedir? Swipe coin, ekosistemi nasıl çalışır, geleceğin projelerinden olan Sxp hakkında bilinmesi gerekenler.

16.03.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-11:23) Sxp coin nedir? Swipe coin projesi ve yol haritası

SXP coin, piyasanın tamamıyla bir yükseliş dönemi yaşadığı 2021 yılına damgasını vurmuştur. Fiyatı ve beraberinde de beğenisinin artmış olduğu SXP coin, 2019’da Joselito Lizarondo tarafından Londra’da kurulan, Blokchain tabanlı bir ödeme ağı projesi Swipe’ın coin’idir.

Swipe Coin( SXP) ne anlama gelmektedir?

SXP coin; Swipe ödeme ekosistemi içerisinde kullanılan kendine özgü kripto para birimidir. Ekosistemin kullanıcılarına sunmuş olduğu farklı ürün ve hizmetlerin çalıştırılabilmesi için olması gereken altyapı sistemini oluşturmaktadır. Açık kaynak kodlu olup ve ağdaki kararlar kullanıcıları tarafından oy fazlalığı ele alınarak verilir. Ekosistem, kullanıcıları için; merkezi ve merkez dışı dünyalar arasında bir bağ kurmayı hedef almaktadır.

Swipe yararları nelerdir?

Swipe projesi, Visa destekli Swipe kartları uygulamaya gecirmiştir. Bartlar hem itibari paralara hem de kripto para birimlerine uyumlu olarak geliştirilmiştir. Kullanıcılar, Swipe kartlarındaki itibari paralar ile anında kripto para birimleri satın alabilirler.

Geliştiriciler, Swipe projesi ile merkeziyetsiz finans (deFi) uygulamaları geliştirir. İşletmeler Swipe kartla ödeme kabul eder kullanıcılar bu kartlarla alışveriş yapabilirler.

Swipe kartların farklı versiyonları mevcuttur. Kullanıcılar, bu kartları kullanmak için SXP tokeni stake etmek zorunda değillerdir. Ancak SXP stake eden kullanıcılar, farklı seviyedeki bu kartlar arasından en yüksek seviyeye sahip kartı kullanabilir. Aynı zamanda  yüksek seviye kartlar, kullanıcılara Netflix gibi çeşitli hizmetlerin üyeliğinde indirim sağlar.

Kullanıcılar, gerçekleştirmiş olduğu uygulamalarda SXP tokeni kullanabilir ve bu sebepten indirim kazanma hakkı olur.

SXP sahibi olanlar, yönetişime katılarak projenin geleceğiyle ilgili oy kullanma hakkına sahip oluyorlar.

Sxp coin yararları

Swipe Coin(SXP) nereden alınır?

SXP coin satın alınabilecek birkaç kripto para platformlar ;

*Binance

*Kucoin

*FTX

*Huobi

  •  
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal