Suwen halka arz ne zaman gerçekleşecek? Suwen halka arz talep toplama tarihleri

Kadın ev, plaj, çorap ve iç giyin sektöründe hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda büyüme hedefi gösteren Suwen şirketinin halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı. Şirket hisselerinin yüzde 41,1’i halka arz edilme onayı sonrası yatırımcılar Suwen'in paylarının halka arz ne zaman gerçekleşeceğin, araştırmaya başladı. Peki, Suwen halka arz ne zaman gerçekleşecek? İşte, Suwen halka arz talep toplama tarihleri..

11.04.2022-12:03 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-12:03) Suwen halka arz ne zaman gerçekleşecek? Suwen halka arz talep toplama tarihleri

2005 yılında İstanbul’da faaliyete başlayan Suwen, o tarihten itibaren Türkiye genelinde kendi tasarımı ile üretim yapmaya başladı. Tüketicisine yüksek kalite ürünler sunan Suwen, aynı zamanda ulaşılabilir fiyatlar ve zarif ürünlerle ile müşterilerine hizmet veriyor. Kadın iç giyim, ev giyim ve plaj giyim ürünlerinde genellikle zarif tasarımlar üreten Suwen, kadınlara konfor ve fayda odaklı bir yaklaşım ile eşik ediyor.

Suwen halka arz ne zaman gerçekleşecek?

2017 Kasım ayında Taxim Capital şirketine yüzde 51 ortaklık gerçekleştiren Suwen, bu sayede Türkiye’deki perakende ağını daha fazla genişletmiştir. Diğer taraftan Doğu Avrupa, Balkanlar, Kafkasya'nın yanı sıra Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Afrika ile Orta ve Uzak Doğu Asya bölgelerine de yayılmayı hedefleyen Suwen, uzun dönemdeki perspektifi ile sektör içinde lider olma yolunda hızlı adımlar atmaya başlamıştır. Başta yurt içi olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’da sektör yatırımlarını daha fazla genişletmeyi amaç haline getiren şirket pazar ağına daha fazla çeşitlilik katmayı hedefliyor.

Suwen şirketi, büyüme hedefi dahilinde şirket paylarının yüzde 41'lik oranını halka arz etmeye karar verirken konuyla ilgili başvuru SPK tarafından onaylandı. Alınan onay kararı ile ilgili yapılan açıklamada ise taslak izahname yayınlandı ve Suwen’in mevcut olarak ödenmiş olan sermayesini oluşturan 50.000.000 adet payın 6.000.000 adedi sermaye artırımı ile birlikte toplam 56.000.000 adet paya yükseltilecek. Geri kalan 17.000.000 adet payın ise ortak satış işlemiyle yatırımcılara sunulacak.

Suwen halka arz ne zaman gerçekleşecek?

Suwen halka arz ne zaman gerçekleşecek?

Suwen hisse paylarının halka arz işlemlerinin 3 iş günü boyunca sunulacağı bilgisi paylaşılırken 3 günlük süre içinde talep toplaması yapılacağı bildirildi. Oransal dağıtım yönteminin kullanılacağı halka arz fiyatının ise 18,5 TL olarak belirlendiği aktarıldı. Şirket tarafından hazırlanan taslak izahnamedeki bilgilerde ise halka arz işlemlerinden elde edilecek gelirlerin yüzde 60 oranındaki kısmıyla yeni yatırım finansmanları gerçekleştirilecek. Geriye kalan yüzde 20 pay oranı ise sermaye finansmanı işlemelerinde kullanılacak. Son yüzde yüzde 20’lik kısım ile de mevcut finansal borçlar azaltılacak.

Şirket payları Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı andan itibaren ise şirket 1 yıl boyunca bedelli sermaye artışı gerçekleştirmeyecek. Halka arz işlemlerinde arz edilen payların dışında tutulan payların da dolaşımda olan pay miktarının artmasına neden olacak bir şekilde satışlarına ya da halka arz işlemlerini konu edilmeyecek.

Suwen halka arz talep toplama tarihleri

Suwen halka arz talep toplama tarihleri

Şirketi ortakları Birol Sümer, Ali Bolluk ve Ferda Sümer ile birlikte İntilux ortaklığı, payların Borsa İstanbul’a girdiği tarih itibariyle paylarını 1 yıl satış işlemine konu edemeyeceğinin bildirildiği taslak izahnamede ayrıca halka arz işlemleri sırasında talep toplama tarihleri hakkında bilgilerde paylaşıldı. Türkiye’nin en büyük iç giyim mağaza zincirine sahip şirketlerden biri olan Suwen'in halka arz işlemlerinde payları için talep toplama tarihlerinin13-14-15 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleşeceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal