Suudi Gazateci Cemal Kaşıkçı'yı İşkenceyle Katlettiler

Geride bıraktığımız 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra aniden ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralandı.

17.10.2018-07:33 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-07:24) Suudi Gazateci Cemal Kaşıkçı'yı İşkenceyle Katlettiler

Geride bıraktığımız 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra aniden ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralandı. Türkiye’nin elinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili birden çok ses kaydı bulunuyor. Kayıtların birinde dün apar topar Riyad’a kaçan başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında yapılmasını istiyor. Cevap “Yaşamak istiyorsan sus!” oluyor.

''YAŞAMAK İSTİYORSAN SUS''

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın infazı için aralarında Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy’nin de bulunduğu 15 kişiyi İstanbul’a göndermişti. Konsolosluğa belge için gelen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya önce korkunç işkenceler yapıldığı öğrenildi. Sorgu sırasında önce parmakları koparıldı ve daha sonra kafası kesilerek öldürüldü. Başkonsolos Uteybi’nin, işkence sırasında “Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız” diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, “Arabistan’a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!” diye uyarılıyor.

7 DAKİKADA PARÇALANDI

Katar merkezli El Cezire kanalı Cemal Kaşıkçı'nın cinayet anına ilişkin detaylar verdi. İddiaya göre; Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konsolosun odasında öldürüldü ve cesedi 7 dakikada burada parçalara ayrıldı. Cesedi parçalama işlemini ise Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy’i yaptı. Suudi otopsi uzmanı bu kan donduran işlemi gerçekleştirirken yanında bulunan diğer Suudilere müzik dinlemeleri önerisinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal