Suudi Arabistan'ın Vaiz Selman el-Avde'yi İdam Edeceği İddia Edildi

Suudi Arabistan'da tutuklu Arap ve İslam dünyasının önde gelen vaizlerinden Selman el-Avde, Avad el-Karni ve Ali el-Omari’nin Ramazan ayından sonra idam edeceği ileri sürüldü

22.05.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-13:30)

Middle East Eye haber sitesi, 2 Suudi Arabistanlı hükümet kaynağına dayandırarak yayınladığı haberinde, terörizm suçlamasından tutuklu Arap ve İslam dünyasının önde gelen vaiz ve alimlerinden Selman el-Avde, Avad el-Karni ve Ali el-Omari’nin Ramazan ayının ardından idam edileceğini ileri sürdü.

Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Avde, sosyal medya platformu Twitter'da, bazı Arap ülkelerinin Katar'a karşı ambargo uygulamasıyla başlayan Körfez geriliminde, taraflar arasında olası uzlaşıyı destekleyen "Allah kalplerini yakınlaştırsın" şeklinde paylaşımda bulunmasından sonra Suudi makamları tarafından 10 Eylül 2017 tarihinde tutuklanmıştı.

İKİ YAZAR 2017'DEN BERİ TUTUKLU  

Bunun yanı sıra Suudi Arabistan’da popüler bir yazar olan vaiz Avad el-Karni ve Ali el-Omari de Eylül 2017'den beri tutuklu durumda.

Habere göre 2 Suudi Arabistan hükümet kaynağı, 3 vaizin idam edileceğini doğrularken, yargılandıkları duruşmanın en son 1 Mayıs'ta gerçekleştirildiğini ve duruşmanın tarih belirtilmeden ertelendiğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal