Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İle İsrail Arasında Ortak Tatbikat

Kıbrıs Rum Savunma Bakanlığı, İsrail ile askeri işbirliği kapsamında 29 Mayıs'a kadar devam edecek bir askeri tatbikat başladığını açıkladı

22.05.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-13:22)

Kıbrıs Rum Savunma Bakanlığı, İsrail ile askeri işbirliği kapsamında 29 Mayıs'a kadar devam edecek bir askeri tatbikat başladığını belirtti.

Söz konusu tatbikat Rum Kesimi'ne bağlı toprakların büyük bir bölümü içerisinde düzenleniyor. Tatbikata Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ve İsrail Silahlı Kuvvetleri hava ve kara kuvvetleri unsurları katılım sağlıyor.

İsrail ile Rum hükümetinin ortak askeri tatbikatı, Rum basınında da geniş şekilde yer buldu. İsrail özel kuvvetler üyesi komanda ekibinin RMMO ile tatbikat yapmak amacıyla Güney Kıbrıs'a geldiği belirtildi. Rum basınının, 'İsraillilerin hava indirmesi' adıyla yayınladığı habere göre, İsrailli özel kuvvetler üyelerinin Baf'taki Andreas Papandreu Hava Üssü'ne önceki gün indiği aktarıldı. İsrailli askerlerin, askeri nakliye uçaklarının yanı sıra silah ve diğer teçhizatlarıyla birlikte geldiği belirtildi.

İSRAİL İLE GENİŞ TATBİKAT  

Politis gazetesi, 'İsrail ile geniş ölçekli tatbikat' adıyla yayınladığı haberinde, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki taktik askeri ortaklık kapsamında RMMO ile İsrail silahlı kuvvetlerinin ortak tatbikat icra edeceğini bildirdi. Gazete, İsrail hava kuvvetlerine bağlı helikopterlerin de tatbikata katılmak amacıyla Baf hava üssüne geleceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal