Suudi Arabistan'da İlk Kez Kadın Güvenlikler Hac Esnasında Nöbet Tuttu

Suudi Arabistan'da kadın güvenlik görevlileri ilk kez Hac ibadeti sırasında görev aldı.

22.07.2021-09:24 - (Son Güncelleme: 22.07.2021-15:49) Suudi Arabistan'da İlk Kez Kadın Güvenlikler Hac Esnasında Nöbet Tuttu

Suudi Arabistan, toplumsal alanda onlarca yıldır devam etmekte olan birçok yasa ve gelenekten vazgeçerek katı düzenlemeleri gevşetmek amacı ile yeni düzenlemelere imza attı.

Özellikle kadınlara yapılan düzenlemeler arasından en önemli olanları; araba kullanmaları, futbol sahalarına girmeleri ve daha önce yalnızca erkeklerin yaptığı meslekleri icra etmelerine izin verilme kararı oldu.

Suudi Arabistan'da bir ilk daha, nisan ayından bu zamana onlarca kadın güvenlik görevlisi ilk defa Hac ibadeti esnasında görev almaya başladı.

''İBADET EDENLERE HİZMET ETMEK ÇOK ASİL VE ONURLU BİR GÖREV''

Babasından ilham alan ve orduya katılarak, İslam'ın en kutsal yerlerinde çalışan ilk Suudi kadın asker grubuna katılmaya karar veren Mona isimli bir kadın görevli, "Rahmetli babamın yolculuğunu tamamlamak için burada, en kutsal yer olan Mekke'deki Ulu Cami'de durup onun adımlarını takip ediyorum. İbadet edenlere hizmet etmek çok asil ve onurlu bir görev" dedi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İLK KEZ KADIN ASKER BASIN TOPLANTISI YAPTI

Her sene düzenli olarak hac sezonundan önce güvenlik liderleri tarafınca gerçekleşen basın toplantısı, Suudi Arabistan tarihinde ilk kez kadın bir asker tarafından yapıldı.

Suudi Arabistan’da her sene, hac sezonundan önce güvenlik liderleri tarafınca basın toplantısı gerçekleştiriyor. Ama bu sene alışan gelmişten farklı oldu.

İLK KEZ KADIN ASKER DÜZENLEDİ

Son zamanlarda özellikle kadınların kamusal alanda daha çok yer almasına yönelik adımlar atılan ülkede, basın toplantısı bu sene ülke tarihinde ilk kez kadın bir asker tarafından gerçekleşti. Tüm dünya şaşkınlıkla izledi o anları. 

Abeer Al-Raşed adlı asker, siyah askeri kıyafeti ile geldiği kürsüde basın toplantısında konuşma yapacak subaylara asker selamı vererek, kısa bir karşılama konuşması gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Sosyal medyada gündem olan Abeer Al-Raşed, büyük  ilgi görerek övgüler aldı.

Diğer taraftan ise hac sezonu öncesi her sene hacıların korunması ve ibadetlerinin kolaylaştırılması amacı ile güvenlik, trafik ve organizasyon planlarını anlatmak için güvenlik güçleri tarafından bir basın toplantısı düzenleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal