Zorunlu Aşı Uygulaması Yunanistan'ı Karıştırdı

Yunanistan'ın aşı zorunluluğu protestoları karşı iki grubun taşlı sopalı arbedesine neden oldu. 5 kişi gözaltına alındı.

22.07.2021-09:04 - (Son Güncelleme: 22.07.2021-09:04) Zorunlu Aşı Uygulaması Yunanistan'ı Karıştırdı

Avrupa ülkeleri her biri zorunlu aşı uygulamalarına başlıyor.

Toplumun bazı bölgelerinde aşının zorunlu olması, aşı sertifikası gibi uygulamalar ile kamusal alanlara giriş kontrolü gibi uygulamalar ise tepkilere sebep oluyor.

Sözü edilen uygulamalar, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin ardından Yunanistan'da da şiddet olayların yaşanmasına neden oldu.

Yunanistan’da, hükümetin koronavirüse karşı aşıyı zorunlu hale getirme kararına karşı çıkan yüzlerce aşı karşıtı, başkent Atina'da sokaklarda yürüyüş yaptı.

AŞI KARŞITLARINA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Birçok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerine uyarıda bulunan emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahalede bulundu.

İKİ GRUP ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Diğer taraftan, Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup aşı karşıtı göstericiye tepki veren solcu grup arasında kısa süreli bir hareketlilik yaşandı. Grupların birbirilerine taş ve sopalarla saldırdığı olayda bir kişi yaralanırken, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik’te de aşı karşıtları protesto eylemi yapıldı. Selanik Limanı’ndaki Beyaz Kule önünde toplanarak şehir merkezine yürüyen göstericiler, Yunan bayrakları ve "Zorunlu aşılamaya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

1 EYLÜL'DE AŞI ZORUNLU OLACAK

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 1 Eylül’den itibaren kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline koronavirüs aşısı zorunluluğu getirileceğini duyurmuştu.

Birçok Avrupa ülkesinde yapılan koronavirüs aşı sertifikasının Yunanistan’da da uygulanmaya başlanacağını duyuran Miçotakis, tiyatrolar, spor salonları ve eğlence mekanları gibi kapalı yerlere 16 Temmuz tarihinden itibaren yalnızca aşılı kişilerin girişine izin verileceğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal