Suudi Arabistan, Petrol Tesisi Saldırılarından Husileri Sorumlu Tuttu

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğu mektupta, dün ülkenin petrol tesislerine gerçekleştirilen saldırılardan İran ve Yemen'deki Husilerin sorumlu olduğunu iddia etti.

15.05.2019-17:19 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-17:14)

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğu mektupta, dün ülkenin petrol tesislerine gerçekleştirilen saldırılardan İran ve Yemen'deki Husileri sorumlu tuttu.

Suudi Arabistan yerel basınında çıkan habere göre, Suudi Arabistan BM Daimi Temsilcisi Abdullah bin Yahya el-Muallimi tarafından BMGK'ya gönderilen mektupta şu ifadelere aktarıldı:

''Salı günü ülkenin petrol tesislerine gerçekleştirilen saldırılardan İran ve onun desteklediği Husi milisler sorumludur."

BAE KARA SULARINDA SABOTAJ  

Bunun yanı sıra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), BMGK ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e BAE kara suları civarında 4 gemiyi hedef alan saldırı ve sabotaj hakkında ortak bir mektup gönderdi.

Husilere bağlı El-Mesire kanalında, Suudi Arabistan'da önemli noktalara 7 hava saldırısı yaptığı ileri sürülmüştü.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih açıklama yaparak doğu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki limana petrol taşıyan boru hattı üzerinde yer alan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal