Deyr ez Zor'da DSG'ye Karşı Protestolar Devam Ediyor

Suriye’nin Deyr ez Zor şehrinde Arapların, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) yönelik başlattıkları protesto gösterileri üçüncü haftasına girdi.

15.05.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-17:00)

Suriye’nin Deyr ez Zor şehrinde Arapların, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) yönelik başlattıkları protesto gösterileri üç haftadır aralıksız bir şekilde sürüyor.

Arap aşiretleri yaptıkları açıklamada, DSG'nin kendilerine karşı baskı yapmaması ve Arapların terör suçlamasıyla tutuklanmamasını talep etti. DSG ise halka dağıttığı bildirilerde eylemleri, IŞİD'in tekrardan canlandırma girişimi olarak kabul edip gösterilere sert bir şekilde müdahale edeceklerini açıkladı.

Elde edilen bilgilere göre Suriye'nin petrol zengini bölgesi olan Deyr ez Zor'da Arap aşiretleri petrol problemi, gelir adaletsizliği ve yapılan tutuklamaları protesto etmekte. Bölgedeki halk son haftalarda daha iyi hizmet, daha iyi siyasi temsil ve petrol zengini bölgenin kaynaklarına daha iyi erişim istemiyle sokaklara çıkıyor.

PROTESTOLAR DİĞER BÖLGELERE YAYILIYOR  

Arap aşiretleri DSG'nin kendilerini terör bahanesiyle tutukladığını ve kendilerine baskı yaptığını iddia ediyor. Protestolar ilk zamanlarda Busayrah’tan Şuheyl’e uzanan bazı köy ve kasabalarda çıkarken, bugünlerde ise petrol sahalarının büyük bölümünün yer aldığı DSG kuvvetlerinin kontrolündeki Deyr ez Zor'un geniş bir bölümüne yayıllmış durumda.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal