Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Türkiye ile 55 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalayarak 5 devlet okulunun rehabilitasyonuna destek olacak!

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Türkiye ile önemli bir işbirliğine imza atarak 55 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, 55 bin metrekare büyüklüğe sahip 5 devlet okulunun rehabilite edilmesi hedefleniyor. Suudi Arabistan Kalkınma Fonu'nun Türkiye'ye sağladığı bu finansman, eğitim sektöründe altyapıyı güçlendirmeyi amaçlayan bir adım olarak öne çıkıyor.

21.02.2024-13:57 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-13:57) Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Türkiye ile 55 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalayarak 5 devlet okulunun rehabilitasyonuna destek olacak!

AA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD) finansmanlı projenin, Fon'un Türkiye ile olan işbirliğini daha da ileriye taşıdığı ifade ediliyor. Proje, öğrencilere kaliteli bir eğitim sağlamayı ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı teşvik ediyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesine destek sağlamaktadır, özellikle "Kaliteli Eğitim" maddesine odaklanmaktadır.

Proje, deprem riskine karşı dayanıklı hale getirilecek okullar aracılığıyla Türkiye'deki eğitim sektörünü güçlendirmeyi ve ülkenin dünya standartlarında bir eğitim sunma hedefini desteklemeyi amaçlamaktadır. SFD, son 40 yılda Türkiye'de enerji, sağlık, tarım ve eğitim gibi çeşitli alanlarda değeri 300 milyon doların üzerinde olan 9 kalkınma projesi ve programını finanse etmiştir. Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD) tarafından finanse edilen proje, Türkiye ile olan işbirliğini daha da güçlendirmek adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Proje, öğrencilere kaliteli eğitim imkanları sunmayı ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni destekleyen projeler arasında yer alıyor, özellikle "Kaliteli Eğitim" maddesine odaklanıyor.

Hizmet kalitesi artırılmaya yönelik projeler

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu'nun (SFD) Türkiye'deki eğitim sektörünü destekleme ve ülkenin dünya standartlarında bir eğitim sunma hedefini güçlendirmeyi amaçlayan bu proje ile son 40 yılda Türkiye'de enerji, sağlık, tarım ve eğitim gibi çeşitli alanlarda değeri 300 milyon doların üzerinde olan 9 kalkınma projesi ve programını finanse ettiği belirtiliyor. Bu projeler, Türkiye'nin farklı sektörlerindeki altyapısını ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik önemli katkılarda bulunmuştur.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal