Altın güne yükselişle başladı: Gram altın 2 bin TL’yi geçti!

Bugün altın piyasasında yaşanan gelişmelere göre, altının gramı güne yükselişle başlamış ve 2 bin 20 lira seviyesinden işlem görmektedir. Dün, altının ons fiyatındaki artışın etkisiyle değer kazanan altının gram fiyatı ise günü yüzde 0,52'lik bir artışla 2 bin 11 liradan tamamlamıştı.

21.02.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-11:48)

Altının gramı, yeni güne de yükselişle başlamış ve saat 10.25 itibarıyla yüzde 0,4 artarak 2 bin 20 lira seviyesinde bulunmaktadır. Aynı dakikalarda çeyrek Altın 3 bin 380 liradan, Cumhuriyet altını ise 13 bin 770 liradan satılmaktadır. Altının ons fiyatı ise yükseliş eğilimini beşinci işlem gününe taşıyarak önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 2 bin 30 dolardan alıcı bulmaktadır.

Analistler, ABD enflasyonunun beklentileri aşmasının ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine geç başlayacağı beklentilerinin güçlü bir duruş sergilediğini belirtiyor. Bugün yayımlanacak olan Fed Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanaklarından alınacak sinyallerin emtia fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabileceği ifade ediliyor. Yatırımcılar, küresel ekonomik ve siyasi gelişmeleri, döviz kurlarındaki değişimleri ve enflasyon verilerini takip ederek Altın fiyatlarındaki dalgalanmaları değerlendirmeye çalıştı.

Yurt içi veri gündemi sakin

Fed'in martta politika faizinde değişikliğe gitmeyeceğine kesin gözüyle bakılırken, bankanın faiz indirimine başlama ihtimali mayısta yüzde 37 ve haziranda yüzde 78 olarak fiyatlanmaktadır. Bugün, yurt içinde veri gündemi sakin iken, yurt dışında Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve ABD'de Fed'in toplantı tutanakları takip edilecektir. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade etmektedir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal