Sütyen Seçerken Bunlara Dikkat Etmeliyiz!

Kadınların gardırobunun en önemli parçalarından biri hiç şüphesiz sütyendir çünkü özenle seçtiğiniz kıyafetlerinizi öne çıkaran aslında sütyeninizdir. Peki ama sütyen seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Birlikte bakalım...

31.01.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-16:53) Sütyen Seçerken Bunlara Dikkat Etmeliyiz!

İçinde rahat edemediğiniz bir sütyen göğüslerinizin zamanla deforme olmasına neden olur. Estetik açıdan da kıyafetlerinizin duruşu doğru sütyen tercihiyle de alakalıdır.

Doğru sütyen seçimi için ise öncelikle beden ve cup ölçünüzü bilmeli, alışverişinizi buna göre yapmalısınız. Fakat bedeninizi biliyor olsanız dahi, ölçüler modelden modele farklılık gösterebileceği için almadan önce mutlaka denemelisiniz.

Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?

Sütyen ölçüsü 2 şekilde alınır.

1. Göğüs altı ölçüsü (Beden Ölçüsü): Mezurayı göğüslerinizin biraz altından, sırt kısmınızdan öne doğru gelecek çevreleyin. Göğüs altı ölçünüz 89 cm ise sütyen bedeniniz 90 a denk gelmektedir.
2. Göğüs çevresi ölçüsü (Kap Ölçüsü): Burada da mezurayı yine sırttan öne doğru göğüs uçlarınızı çevreleyecek şekilde ölçü alınız. Cm. cinsinden çıkan değer, göğüs çevrenizin ölçüsünü ifade eder. Yine sütyen ölçüm tablosuna bakarak, bu ölçünün hangi cup bedenine denk geldiğini bulunuz. Örneğin göğüs çevrenizin ölçüsü 95cm. ise, cup bedeniniz B’dir.

Yanlış Sütyen Kullandığınızı Gösteren İpuçlar:

  • Göğüsleriniz sütyeninizin üzerinden taşma yapıyorsa,
  • Göğüsleriniz sütyeniniz üzerinizdeyken sarkık duruyor ya da düzgün görünmüyorsa,
  • Omuzlarınızı öne çekiliyormuş gibi hissediyorsanız,
  • Sütyeninizin kumaşı kırış kırış duruyor ya da pot yapıyorsa,
  • Göğüsleriniz yanlardan taşma yapıyorsa,
  • Sütyeninizin balenleri göğsünüze batıyorsa,
  • Sütyeninizin askıları omuzlarınızdan düşüyorsa, bedeninize uygun sütyen kullanmıyorsunuz demektir.
  • Sütyenin orta kısmı göğüs kafesinize oturmuyorsa,
  • Sütyenin arka kısmı yukarı çekiyorsa,
  • Günün sonunda sütyen askılarınız omuzlarınızda kızarıklıklar oluşmasına neden oluyorsa,

Model Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Sütyen modelinizi seçerken asıl önemli olan ne giymek istediğiniz değil, göğüslerinizin neye ihtiyacı olduğu! örneğin, iri göğüslere sahipseniz, minimizer özelliği olan bir modeli, küçük göğüsleriniz varsa, destekli sütyenleri tercih etmelisiniz.
Son olarak, sağlıklı bir tercih için sütyen almadan önce mutlaka deneyiniz. Göğüs yapınız küçük ise balenli, destekli yarım kesim sütyen modellerini tercih edebilirsiniz. Böylece göğüslerinizin daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Göğüsleriniz büyük ise balenli sütyen modelleri yerine kalın omuz askılı ve sırt kısmının da kalın olmasına özen gösteriniz. Omuz askılarının kalın olması göğüslerinizin ağırlığını taşıyabilmesi ve omuzlarınızda çöküklük yaratmaması açısından önemlidir. Günlük kullanımlarınızda size ağırlık hissi vermeyen balensiz toparlayıcı sütyen modelleri büyük göğüslü kadınlar için doğru tercih olacaktır. Özel günlerinizde ise transparan toparlayıcı sütyen modelelleri veya dantelli büyük beden sütyen modelleri tercih edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal