Süt Üretiminde Aksama Olmayacak

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, coronavirüsle mücadele sürecinde süt üretiminde bir aksaklık olmadığını belirtti.

23.04.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-11:37) Süt Üretiminde Aksama Olmayacak
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, coronavirüsle mücadele sürecinde süt üretiminde bir aksaklık olmadığını belirtti.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, bilim insanlarının "sütün bağışıklığı güçlendirdiğini" belirttiklerini ve tüketimini tavsiye ettiklerini belirtti.

Bütün dünyanın salgınla mücadele sürerken sütün öneminin de ortaya çıktığını ifade eden Keskin, "Üreticiler olarak vatandaşlarımız için üretmeye devam ediyoruz. Birliğimize kayıtlı 250-300 bin üreticimiz var. Onlarla yaptığımız görüşmelerde süt üretiminde bir aksama olmadığını tespit ettik. Üreticilerimiz çalışmaya devam ediyor." diye konuştu.

Süt üretiminin maliyetini etkileyen en mühim etkenin yem olduğunun altını çizen Keskin, "Yem fiyatlarına salgın sonrası yüzde 15 zam geldi. Bu durum süt üreticisini olumsuz etkiledi. Bununla ilgili Bakanlığımızla temas halindeyiz. Salgın öncesine kadar çok memnunduk." dedi.

Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasıyla herkesin dayanışmada olduğunu belirtti.

Devletin ve Bakanlığın genel politikalarından memnun olduklarına vurgu yapan Keskin, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımız rahat olsun. Süt üretimiyle ilgili bir aksama olmayacak ancak yem fiyatlarındaki artış devam ederse üretici bundan olumsuz etkilenecek çünkü yem dolar endeksli hareket ediyor. Bizim devletimizden, Bakanlığımızdan talebimiz, desteklerin artması yönünde. Yem fiyatları artmazsa destek de istemeyiz. Üretici zam yapsa, bu durum tüketimi düşürür. Onun için şu an tek çözüm desteklerin artırılması gibi gözüküyor."

Keskin, aile işletmelerinin de destek olması gerektiğini, bu vaziyetin üretimi artıracağını ve ekonomiye fayda sağlayacağını ifadelerine ekledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal