Süt helvası nasıl yapılır? 24 Temmuz 2022 MasterChef Türkiye süt helvası malzemeleri ve yapılışı

MasterChef Türkiye 2022 sezonu hız kesmeden devam ediyor. Mehmet, Danilo ve Somer şef birbirinden lezzetli yemekler yarışmacılarla paylaşıyor. Üçlü eleme turu devam ederken şeflerde yarışmacılardan birbirinden farklı yemekler yapmasını istemektedir. Yayınlanan programda şefler yarışmacılardan Bursa'nın meşhur tatlısı süt helvasını yapmalarını istedi. Peki, Süt helvası nasıl yapılır? İşte MasterChef süt helvası tarifi…

25.07.2022-16:10 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-16:10) Süt helvası nasıl yapılır? 24 Temmuz 2022 MasterChef Türkiye süt helvası malzemeleri ve yapılışı

2022 sezonu MasterChef Türkiye yarışmasının son bölümünde şefler yarışmacılardan balık köftesi yapmasını istedi. Yarışmacılardan lezzetli tarifler yapmaları istenirken en lezzetli yemeği yapanda bir üst tura geçmeye hak kazanmaktadır. Ekran başındaki izleyicileri de süt helvasının  nasıl yapılacağını merak etmektedir. Peki, Süt helvası nasıl yapılır? İşte MasterChef süt helvası tarifi…

Süt helvası malzemeleri nelerdir?

Bursa'nın meşhur tatlısı süt helvası için gerekli malzemeler şekildedir: 

100 gr tereyağı

1 su bardağı un

1 litre süt

1 yumurta sarısı

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Süt Helvası Tarifi

Süt helvası yapmanın püf noktaları nelerdir? 

Süt helvası yapma aşamasında ilk başta unun kokusu çıkana kadar kavurmaya özen göstermelisiniz. Ancak onu fazla kavurmamak da önemli bir noktadır. 

Süt helvası için kullanılacak olan sütün sıcak olmaması gerekir. Sıcak un ile buluşacak olan sütün sıcak olması durumunda unun topaklanmasını neden olur. Süt ve şekerin bir kısmını ocakta erittikten sonra sütün kalan kısmını da üstüne ekleyerek soğumasına sağlayabilirsiniz. 

Tatlının üzerinin kızarması için su dolu bir tepsi içerisinde koymanız gerekmektedir. Yoksa süt helva nasıl üstü geç kızarmayan başlayacaktır. 

Süt helvası nasıl yapılır?

Sütün yarısını bir tencereye alarak üzerine şekeri ekleyip eriyene kadar ocakta karıştırınız. Sütün kaynamasına gerek yoktur sadece şekerin erimesi yeterli olacaktır. 

Kalan süt ve yumurta sarısını da ekledikten sonra güzelce çırparak karıştırınız. 

Tereyağını tavaya alıp eridikten sonra onu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurunuz. 

Ardından kavurduğunuz unu yavaş yavaş süte ekleyiniz. 

Daha sonra sütünüzü koyulaşıp kalan alana kadar pişiriniz.

Kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak içerisine vanilyayı ekleyip karıştırınız.

Küçük borcam içerisine ya da Toprak kaseler içerisinde süt Helvasını koyarak 200 derecede 20 dakika kadar pişiriniz. 

Süt Helvası Püf Noktaları

Süt helvasının üstü nasıl kızarır?

Süt Helvasını kaselere ya da fırın kabına koyduktan sonra fırının sadece üst kısmına çalıştırarak 15-20 dakika kadar pişiriniz.

Ayrıca süt helvasının üstünün güzel kızarması için fırın tepsisinin içerisine su koyarak helvalarınızı Bu Su üstüne yerleştirmelisiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal