Süt fiyatlarına zam kapıda: Çiğ süt tavsiye fiyatına zam mı geldi? Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu 2024?

Çiğ süt tavsiye fiyatına, Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından yüzde 8,5 oranında bir zam yapıldı. Çiğ süt fiyatına yapılan zam, marketlerde satılan sütlere de zam gelmesi anlamına geliyor. Peki Çiğ süt tavsiye fiyatına zam mı geldi? Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu 2024? İşte detaylar…

15.04.2024-17:52 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-17:52)

Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatına yüzde 8,5 oranında zam yapılması kararı alındı. Bu karar sonrasında marketlerde satılan sütlerin fiyatlarına da belirli bir miktarda zam gelmesi bekleniyor. Peki Çiğ süt tavsiye fiyatına zam mı geldi? Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu 2024?

Çiğ süt tavsiye fiyatına zam mı geldi?

NTV’de yer alan habere göre; Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından yapılan duyuruya göre, çiğ süt tavsiye fiyatı 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak şekilde belirlendi. Yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeren çiğ inek sütü için tavsiye satış fiyatı litre başına net 14,65 lira olarak belirlendi. Ancak, çiğ süt desteği hariç olmak üzere, soğutma, nakliye ve diğer giderler üretici tarafından karşılanırsa, bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecek. 

Süt fiyatlarına zam kapıda: Çiğ süt tavsiye fiyatına zam mı geldi? Çiğ süt fiyatı ne kadar oldu 2024?

Yağ ve protein oranlarındaki her 0,1'lik değişim için 22 kuruş fark uygulanacak. Bundan sonra çiğ süt tavsiye fiyatı, maliyetler göz önünde bulundurularak ve piyasa koşullarına göre yeniden değerlendirilerek güncellenebilecek. Çiğ süt fiyatına son olarak Ocak ayında zam yapılmış ve yeni çiğ inek sütü tavsiye fiyatı 13,5 TL olarak belirlenmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal