Süt Dişi Deyip Geçmeyin!

Diş sağlığı sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de oldukça önemli. Çocukların beslenmesinde yapılan yanlışların diş çürüğüne sebep olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Edibe Egil, Aileleri bu konuda uyardı.

21.01.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-16:55) Süt Dişi Deyip Geçmeyin!

Diş sağlığı sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de oldukça önemli. Çocukların beslenmesinde yapılan yanlışların diş çürüğüne sebep olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Edibe Egil, Aileleri bu konuda uyardı. İşte detaylar...

YAŞAM KALİTELERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Çocukluk çağı çürükleri olarak adlandırılan okul öncesi çocuklarda ve bebeklerde görülen diş çürükleri, çocukların sosyal yaşamını ve davranışlarını tehdit ediyor. Önemsenmeyen süt dişlerindeki çürüklerin çocukların yaşam kalitesini düşürüyor.

GÖZ ARDI EDİLİYOR

Diş sağlığının ebeveynler tarafından göz ardı edildiğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Edibe Egil, “Toplumumuzda süt dişleri nasıl olsa değişecek diye bir algı var. 6 yaş civarlarında bu dişler değişmeye başlıyor ancak değişen sadece ön taraftaki kesme işlemi gösteren dişlerdir. Arkada çiğnemeyi sağlayan dişler 12 ile 13 yaşına kadar çocukların ağzında duruyor. Bu nedenle çocukların sosyal hayatlarına devam edebilmesi için dişlerin sağlıklı bir şekilde ağızda korunması gerekiyor” dedi.

DİŞLERİNİ SİZ FIRÇALAYIN

Ailelerin çocuklarının diş sağlığını önemsemeleri gerektiğinin altını çizen Egil, “Temelde iki şeyden bahsediyoruz. Çocuklar küçük olduğu için ellerine diş fırçalarını alsalar da yeterince iyi temizleyemezler. Nasıl kendileri belli bir yaşa gelene kadar banyo yapamıyorlarsa dişlerini de fırçalayamıyorlar. Bu sebeple ailelere diyoruz ki mutlaka kaba motor becerileri gelişene kadar dişlerini siz fırçalayın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal