Süt Banyosu Yapan Çalışanlar Serbest Bırakıldı

Konya'da yaşanan bir kişinin süt kazanında süt banyosu yaptığı video insan sağlığını tehlikeye attıkları için olay olmuştu.

21.10.2021-17:39 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-19:36)

Konya'da yaşanan skandal olayda süt toplama merkezinde bulunan süt kazanında sütle banyo yapan çalışan ve arkadaşı serbest bırakıldı.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. İddia makamı, duruşmada açıkladığı mütalaasında sanıkların üzerlerine atılı "zehirli madde katma" suçunu işlediklerine dair, kesin ve şüpheden uzak, mahkumiyete yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatlerine karar verilmesini istedi.

BANYO YAPTIKTAN SONRA SÜTÜ DÖKMÜŞLER

Söz konusu videoda görülen kazanın, dezenfektan kazanı olduğunun, üretim aşamasında yer almadığının, içindeki sıvınınsa çoğunluğu su olmak üzere süt artığı olduğunun, bu sıvının "şaka amaçlı" çekilen görüntülerin ardından imha edildiğinin, dolayısıyla insan sağlığını tehlikeye atacak bir durumun oluşmadığının tespit edildiği belirtildi. 

Mahkeme heyeti  mütalaa doğrultusunda sanıkların "zehirli madde katma" suçunu işlediklerine dair yeterli kanıt bulunmaması sebebiyle iki sanığın da ayrı ayrı beraatine karar verdi.

SKANDAL OLAY GEÇEN SENE YAŞANMIŞTI

Konya'nın Meral ilçesinde 26 Ekim 2020 yılında meydana gelen skandal olayda bir kişi süt kazanına girip süt ile banyo yapmıştı. Paylaşımın sosyal medyada yayılmasının ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, firmanın faaliyetine son vermiş ve idari para cezası uygulamıştı. Şüpheliler hakkında "zehirli madde katma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal