Suskunlar Nerede Çekildi?

Suskunlar, Tims Productions tarafından yapılmış dram ve gerilim türlerinde bir Türk televizyon dizisidir. Suskunlar’ın yönetmenliğini Hatice Memiş, Çağrı Liva Lostuvalı ve Çağatay Tosun üstlenmiştir.

16.07.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:28) Suskunlar Nerede Çekildi?

Yayınlandığı dönemde seyirciyi ekran başına kilitleyen Suskunlar dizisinin senaryosu Pınar Bulut ve Anıl Eke’nin kaleminden çıkmıştır. Dizide anlatıcı görevini Zeki Sinanlı üstlenmiştir. Duygusal müzikleri ile seyircinin dikkatini çeken dizinin bestecisi Aytekin Ataş olmuştur.

Toplamda 2 sezon 28 bölüm olarak çekilen Suskunlar'ın bölümlerinin gösterim süresi ortalama olarak 90 dakikadır. Suskunlar yayınlandığı dönemde Show TV ekranlarında izleyiciye sunulmuştur. İlk bölümü 1 Mart 2012 tarihinde yayınlanan dizinin final bölümü 2 Aralık 2012 tarihinde yayınlanmıştır.

Suskunlar'ın 2. Sezonu 6 Eylül 2012 tarihinde başlamıştır. 2. Sezon, ilk sezon ile karşılaştırıldığında reytinglerde büyük bir düşüş yaşamıştır. Reytinglerin ilk sezondaki gibi yükselmesi için dizinin yayın günü değiştirilip Pazar gününe alınsa da herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bunun üzerine Suskunlar, 2 Aralık 2012 tarihinde final bölümünü yayınlayarak seyirciye veda etmiştir.

SUSKUNLAR DİZİSİNİN KONUSU

Suskunlar dizisinin konusu ağırlıklı olarak İstanbul'daki Kuyudibi Mahallesi’nde geçiyor. Senaryo Kuyudibi Mahallesi’nde kardeş gibi büyüyen 4 arkadaşın başına gelen talihsizlikleri anlatıyor.

Bilal, Ecevit, İbrahim ve Zeki Kuyudibi Mahallesi’nde kardeş gibi büyüyen küçükken işledikleri küçük bir ceza sonucunda hapse girerler. Çocuk yaşta hapse giren 4 arkadaş burada darp edilir ve tecavüze uğrar. Mahpushanede başlarına gelen travmatik olaylar tüm hayatlarını etkileyecektir. 4 arkadaş hapisten çıktığında yaşadıklarını anlatacak verimi ve bir daha birbirlerini görmeyeceklerine dair anlaşma yaparlar. Ancak yıllar sonra 4 arkadaştan bir tanesinin suskunluk sözünü bozması ve ölmesi sebebiyle kalan üç arkadaş bir araya gelir. Zeki'nin hayatını kaybetmesi üzerine Ecevit, Bilal, İbrahim ve çocukluklarından beri yanlarında olan Ahu ile birlikte geçmişin intikamı alma kararı verirler.

Dizide Murat Yıldırım'ın canlandırdığı Şerif ismi ile anılan Ecevit, 4 arkadaş arasında en büyük olanı. Ecevit aynı zamanda çocukluğundan beri Ahu’ya aşık. Sarp Akkaya'nın canlandırdığı Sarı lakaplı Bilal, hapishanede astım hastalığı sebebiyle zor günler geçirmiş. Geçirdiği bu zor günler karakterinin öfkeli bir yönde şekillenmesini sağlamış. Bilal'de Ecevit gibi Ahu karakterine aşık. Iska lakabı ile bilinen İbrahim karakterini Güven Murat Akpınar canlandırıyor. İbrahim 4 arkadaşın en küçüğü. Diğerleri kadar cesur olmasa da intikam planlarında İbrahim’de yer alıyor. Ecevit ve Bilal’in âşık olduğu Ahu çetedeki tek kız. Sevdiği arkadaşlarına yapılan işkenceleri öğrendikten sonra onlara yardım etmek için elinden geleni yapan Ahu'nun aşkına karşılık verdiği kişi Ecevit. Tugay Mercan’ın can verdiği Zeki karakteri ise intikam yolunda ilk adımı atan arkadaş olarak ilk bölümde vurularak öldürülüyor.

SUSKUNLAR DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Dizide hikâyenin geçtiği kuyudibi mahallesi senaristin hayal gücü ile üretilmiştir. Gerçekte İstanbul’da bu isimde bahsedildiği gibi bir mahalle bulunmuyor. Suskunlar dizisi nerede çekildi: Suskunlar dizisinde birçok sahnesi İstanbul Beykoz’daki eski kundura fabrikasında çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal