Şuşa'da Onlarca Ermeni Askerin Cesedi Görüntülendi

Şuşa'dan gelen son fotoğraflar, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan çekilme sebebinin ve nasıl masaya oturmak zorunda kaldığını kesin bir şekilde gözler önüne serdi. Görüntüde Şuşa eteklerinde pek çok Ermeni askerinin cesetlerinin olduğu görüldü.

15.11.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-14:41) Şuşa'da Onlarca Ermeni Askerin Cesedi Görüntülendi

Dağlık Karabağ'da olan işgal ettiği topraklardan çekilme mecburiyetinde kalan Ermenistan, Azerbaycan'ın cephedeki başarısına daha fazla dayanamadı. Aşamalı bir şekilde kalan şehirlerden çıkacak olan Ermeniler, evleri ile değerli yapıları yaktıktan sonra konvoylarla bölgeden ayrılıyor.

Şuşa yollarında onlarca Ermeni askerin cesedi görüntülendi.

Dağlık Karabağ savaşının sonrasında imza atılan anlaşmanın ilk büyük hamlesi bugün atılacak, Kelbecer tamamıyla Ermeni etkenlerden temizlenecek. Bütün dikkatler bölgedeyken servis edilen görüntüler ise gündeme oturdu.

Karabağ'ın kalbi olan ve Azerbaycan'ın aldıktan sonra Ermeni askerlerini teslim olmaya zorlayan Şuşa'dan gelen karelerde, dağ eteklerinde Ermenistan askerlerin cesetlerinin olduğu görüldü.

ÖNCE YAKIP...

44 gün süren savaşın mağlubiyetle bitmesiyle Dağlık Karabağ'da yaşamını sürdüren Ermeniler, evlerini terk ederek Ermenistan'a geri dönmeye başladı.

Uluslararası haber ajansları, Kelbecer'den ayrılma hazırlığında olan Ermenilerin evleri, kamu binaları ve okulları ateşe verdiklerini gösteren resimler servis ediyor. Hatta bir takım elektrik sistemleri dahi Ermeniler aracılığıyla söküldü, kiliselerde yer alan Meryem Ana resimleri Ermenistan'a götürülmek için çıkarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal