Survivor Merve Aydın kimdir, nereli ve kaç yaşında? Merve Aydın hangi sezon yarıştı, kaç kez Survivor’a katıldı? Merve Aydın boyu ve Instagram adresi

Survivor yarışmasında adını daha önce duyurmuş isimlerden birisi olan Merve Aydın, kırmızı takımda yer alıyor. Survivor All Star 2024’ün iddialı yarışmacılarından olan Merve Aydın’ın hayatı ve kariyerini merak edenler internetten sorgulama işlemlerini sürdürüyor. Peki Survivor Merve Aydın kimdir, nereli ve kaç yaşında? Merve Aydın hangi sezon yarıştı, kaç kez Survivor’a katıldı? İşte Merve Aydın boyu ve Instagram adresi…

05.01.2024-17:30 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:30) Survivor Merve Aydın kimdir, nereli ve kaç yaşında? Merve Aydın hangi sezon yarıştı, kaç kez Survivor’a katıldı? Merve Aydın boyu ve Instagram adresi

Survivor All Star 2024’te her yarışmacının özel hayatı ve kariyeri izleyenler tarafından araştırılıyor. Yıllar önce bu programda yer alan ve dikkat çeken isimlerden birisi olan Merve Aydın, yeni sezonda da şampiyonluk hedefiyle yarışacak. Milli bir sporcu olduğu bilinen Merve Aydın’ın hayatı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen seyirciler arama motorları üzerinden Merve Aydın nereli, Merve Aydın boyu, Merve Aydın Instagram adresi gibi terimleri kullanıyor.

Survivor Merve Aydın kimdir?

Merve Aydın, 17 Mart 1990 tarihinde İstanbul’un Bakırköy ilçesinde doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sporculukla ilgilenen Merve Aydın, öğrenimini de Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünde tamamlamıştır.

Ailesi Bulgaristan göçmeni olan Merve Aydın’ın Ufukcan adında bir kardeşi bulunmaktadır. Ufukcan Aydın, Demir İnşaat Büyükçekmece Spor Kulübü’nde basketbolcudur.

Merve Aydın

14 yaşındayken Süreyya Ayhan’dan etkilenerek atletizm spor dalına merak salan Aydın, lisanslı olarak Enka Spor Kulübü’nde yer aldı. 

2004 yılında Türkiye şampiyonasında yarışan başarılı sporcu, 800 metreyi 2:09 saniyede koşarak Türkiye şampiyonu oldu. Böylece barajı geçerek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmış oldu. Bu aşamanın ardından birçok başarı elde eden Merve Aydın, Galatasaray kulübünün atletizm sporcusu oldu. Ancak yaşadığı bazı prosedürel sorunlar yüzünden anlaşması feshedildi. Bu süreçte İzinsiz yurt dışına çıktığı öne sürülerek federasyon tarafından 15 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Bu yaşadığı sorunlar yüzünden spor hayatına mecburi olarak ara verdi.

2014 yılında o dönem Star TV’de ekranlara gelen Survivor’da mücadele eden Merve Aydın, o sezon üçüncü sırada yer aldı. Bir sonraki sezon da Survivor All Star’da mücadele eden Aydın, bu kez ikinci sırada yarışmayı tamamladı.

Merve Aydın Survivor All Star 2024’te kırmızı takım adına mücadele edecek. 34 yaşındaki yarışmacı Survivor’daki üçüncü sezonunu geçiriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal