Suriye Rejimi İdlib'e Saldırdı: 6 Ölü

Suriye'de Esed rejimine ait savaş uçakları "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 6 sivil yaşamını yitirdi.

22.05.2019-17:26 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-17:23)

Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki sivil yerleşimlere sabah saatlerinde bu yana gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 6 sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed rejimi ordusu ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, gece geç saatlerde İdlib ilinin Marratinnuman, Han Şeyhun, Cisir Eş Şuğur ve Serakib ilçeleri, El Bara, İştebrak, Keferrruma, Marrıthırma, El Kassabiyye, Abidin, Hiş, Kirisaa, Kefer Sicne ve Nukeyyir köylerine hava ve kara saldırısı yaptı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde bu yana Cisir Eş Şuğur ve Serakib ilçeleri ile Marrıthırma köyüne düzenlenen hava saldırılarında en az 6 sivil hayatını kaybederken, 17 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal