Suriye konulu 12. Toplantı Kazakistan'da Düzenlenecek

Türkiye, Rusya, İran, Beşşar Esed rejim ve muhalefet heyetlerinin katılım sağlayacağı 12'nci toplantı, 25-26 Nisan'da Nur Sultan'da gerçekleşecek.

16.04.2019-17:05 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-17:00) Suriye konulu 12. Toplantı Kazakistan'da Düzenlenecek

Suriye konulu 12'nci Garantörler Toplantısı, 25-26 Nisan tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenecek.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığın'ın açıklamasına göre, Türkiye, Rusya ve İran'ı ile beraber Beşşar Esed rejimi ve muhalefet heyetlerinin de katılacağı Suriye konulu 12'nci toplantı, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

TOPLANTININ GÜNDEMİ 

Birleşmiş Milletler ve Ürdün heyetlerinin gözlemci olarak dahil olacağı toplantıda, İdlib, Suriye'nin kuzeydoğusu, çatışan taraflar arasında güven artırıcı tedbirler, mültecilerin geri dönüşü, insani şartlar ve savaş sonrası tekrardan yapılanma konuları görüşülecek.

Bunun yanı sıra ana toplantı öncesi düzenlenecek olan teknik görüşmelerin gündeminde, Anayasa Komitesinin oluşturulmasına ilişkin çalışmaların tamamlanması ve toplantı sürecine yeni gözlemci devletlerin katılması meseleleri ele alınacak.

ANA OTURUM 26 NİSAN'DA GERÇEKLEŞECEK

25 Nisan'da ikili ve üçlü formatta düzenlencek olan teknik görüşmelerle başlayacak toplantının ana oturumu, 26 Nisan'da yapılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal