İngiltere'den Estonya'ya Rus Tehdidine Karşı 5 Apache Saldırı Helikopteri Gönderildi

İngiltere'nin, muhtemel Rus tehdidine karşı dizginleyici olarak Estonya'ya 5 Apache saldırı helikopteri ile 110 askeri personel gönderildiği bildirildi.

16.04.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-17:45) İngiltere'den Estonya'ya Rus Tehdidine Karşı 5 Apache Saldırı Helikopteri Gönderildi

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Estonya'daki NATO kuvvetine 5 Apache saldırı helikopteri sevk edildiği ve helikopterlerin bölgede 3 ay süreyle görev yapacağı belirtildi.

İngiliz ordusunun Estonya'da halihazırda bulunan Wildcat istihbarat helikopterleriyle beraber görev yapacağı bildirilen Apache'lerin NATO'nun Doğu Avrupa'da askeri genişletme programına dahil olacağı ve Estonya ordusunun Bahar Fırtınası tatbikatına katılacağı açıklandı.

'RUSYA BİR TEHDİT DURUMUNDA'

Yapılan açıklamada değerlendirmelerde bulunan İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Estonya'ya saldırı helikopterleri sevk edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Williamson, "Rusya'nın çok gerçekçi bir tehdit oluşturduğunu düşünüyoruz. Apache helikopterlerini göndermemizin sebebi, kısmen de olsa sürekli değişen duruma uyum sağlamak" ifadesinde bulundu

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın..


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal