Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad: Ülkenize Dönün

Suriye Dışişleri Bakanlığından başka ülkelerde mülteci olan Suriyelilere yönelik açıklama geldi. Bakanlık Suriyelilere ülkenize dönün çağrısında bulundu.

28.09.2021-09:36 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-14:06)

Gelen son dakika haberlerine göre Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad başka ülkelerde mülteci olan Suriyelilere yönelik açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mikdad ülkenin kapılarının mültecilerin güvenli dönüşü için ardına kadar açık olduğunu belirterek Suriyelilere yönelik ülkenize dönün çağrısı yaptı.

DIŞIİŞLERİ BAKANI FAYSAL MİKDAD SURİYELİLERE ÜLKENİZE DÖNÜN ÇAĞRISI YAPTI

Haberler.com'un haberine göre geçtiğimiz hafta Türkiye ile ilgili skandal ifadeler kullanan ve Suriye'deki varlığımızı bir işgal eylemi olarak gördüğünü ifade eden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad Suriyelilere ülkenize dönün çağrısında bulundu. Bakanın bu açıklamasına rağmen, Uluslararası Af Örgütü bu ayın başında yayınladığı raporda ülkeye dönen çok sayıda Suriyeli mültecinin, tutuklandığını ve işkenceye maruz kaldığını bildirmişti.

SURİYELİ BAKAN DAHA ÖNCE DE TÜRKİYE HAKKINDA SKANDAL AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad yaptığı açıklamada ‘Suriye'nin kapılarının tüm mültecilerin ülkelerine güvenli ve gönüllü olarak geri dönmeleri için ardına kadar açık olduğunu açıkça belirttik. Bazıları, insani amaçlarla veya Suriyelilerin çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan bir gündeme hizmet etmek için onların acılarından yararlanmaya devam ediyor’ ifadelerine yer verildi. Geçtiğimiz hafta Türkiye ile ilgili skandal ifadeler kullanan ve Suriye'deki varlığımızı bir işgal eylemi olarak gördüğünü ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal