Süper Lig'in yayıncı kuruluşu belli oldu! Kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu yayın ihalesi için beIN Sports'la 2 yıllık anlaşmaya vardı

Süper Lig'de yayıncı olacak kuruluş uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Futbolseverlerin merakla beklediği açıklama geldi. Süper Lig'in yayıncı kuruluşunun 2 yıl daha beIN Sports olacağı öğrenildi.

01.06.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-16:02) Süper Lig'in yayıncı kuruluşu belli oldu! Kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu yayın ihalesi için beIN Sports'la 2 yıllık anlaşmaya vardı

Süper Lig'deki yayıncı kuruluş konusu çözüme kavuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler uzun süredir görüşme halinde olduğu mevcut yayıncı kuruluş olan bEIN Sports ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Kulüpler, 1 yıllık anlaşma istese de yayıncı kuruluş 2 yıllık anlaşmada diretti.

Ödenecek ücret gün yüzüne çıktı

Yayıncı kuruluş beIN Sports bu yıl 2 milyar 50 milyon TL değerinde ödemede bulunacak. Önümüzdeki yıl ise enflasyon artışı kadar ücrette artış olacak. Öngörülen artış ise yüzde 50 olarak konuşuldu. 


Spor Toto'dan 500 milyon Tl gelir

Bu sezon Süper Lig'in isim sponsoru olan Spor Toto ile önümüzdeki sezon için de anlaşma sağlandı. Spor Toto, isim sponsorluğu için bu yıl 500 milyon Tl ödemede bulunacak. Fakat ikinci yıl için ise Spor Toto ile henüz anlaşmaya varılamadı.

(Kaynak: Ajansspor.com)

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal