Süper Lig'in gol kralı Umut Bozok kimdir? Umut Bozok kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Tüm Spor - Süper Lig ekibi Kasımpaşa'da göstermiş olduğu performans ile isminden sürekli söz ettirmiş olan Umut Bozok, A Milli Erkek Futbol Takımı tarafından seçildi. Stefan Kuntz, Portekiz ile oynanacak olan Dünya Kupası Eleme yarı final maçında aday kadroya Bozok'u da ekledi. Peki, Umut Bozok'la ilgili merak edilenler nelerdir? Hayatı, kaç yaşında olduğu, nereli olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Soruların cevapları ve daha fazla bilgi haberimizin detaylarında..

22.05.2022-22:41 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-22:41) Süper Lig'in gol kralı Umut Bozok kimdir? Umut Bozok kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Umut Bozok kimdir?

Futbol camiasında Umut Bozok adı ile tanınmış olan futbolcunun asıl adı Umut Dilan Bozok'tur. Bozok 25 yaşındadır. 19 Eylül 1996 senesinde Fransa'nın şehirlerinden olan Moselle'da doğmuştur. İlkokul ortaokul ve devamındaki eğitim hayatını Fransa'da tamamlamıştır. Türk asıllı olan Bozok, hem Fransa hemde Türk vatandaşlığına sahiptir.

Aslen Yozgatlı olan Bozok, Fransa'da doğmuştur. Ailesi Yozgat'tan Fransa'ya göç etmiştir. Bozok'un babası Fransa'da çalışmıştır. Yaz tatillerinde memleketleri olan Yozgat'a gidip gelmektedirler.umut bozok

Umut Bozok'un kariyeri

Bozok ailesinin desteği ile futbolla dünyaya geldiği şehirde olan amatör bir takımda başladı. 2002 senesinde daha 7 yaşında iken futbolla tanıştı.2011 senesine kadar aynı ekip içinde farklı yaş kategorilerinde oynadı.  2011 senesinde Fransa'da köklü takımlar arasında olan FC Metz amatör ligden alarak transferini gerçekleştirdi. 2016 senesine kadar FC Metz B takımında oynadı.

2016 senesinde A takıma geçebilme ihtimali olmayınca Marsilya'ya gitti. Marsilya'da GS Consolat Marsilya takımına dahil olmuştur. 2016 senesinde 18 gol attıktan sonra Nimes 150 bin Euro bedelle transferi gerçekleştirdi.

Nimes'te başarılarını sürdüren Bozok, ilk sezonda 25 gol 3 asistle  Ligue 2 Gol krallığı yarışında birinci oldu. İkinci sezonda ise 28 maça çıktı ve 3 gol 4 asist performansı ile ilk sezon performansını insanlara arattı. Fakat Bozok'un Ligue 2 Gol krallığında şampiyon olması büyük bir başarıdır.

Bir sonraki sezon ise Fransa'nın diğer köklü kulüplerinden olan FC Lorient Bozok'u 1,5 milyon Euro bonservis ile transferini sağladı. Ligue 2'de 2 gol atmasına karşın takımı Ligue 1'e yükseldi. Ligue 1'de 5 maç oynadı ve gol, asist yapamadı. 

Sezon bitiminde kulübe geri dönmüş olan Bozok, satış listesindeydi. Süper Lig ekibi Kasımpaşa, Bozok'u 1,5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla bir seneliğine kiralamış oldu. umut bozok

Umut Bozok'un tuttuğu takım hangisidir?

Bozok çok koyu bir sarı kırmızı taraftarıdır. Çocukluğundan itibaren Galatasaray'ı desteklediğini belirtmiştir. Hayallerinden biri ise bir gün Galatasaray'da oynamaktır.

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal