Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu, değişecek mi? Yabancı kuralı yeni başkan ile birlikte değişebilir mi?

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifa etmesinin ardından yeni gelecek başkanın kurallarda değişiklik yapıp yapmayacağı merek ediliyor. Yönetimin aldığı yabancı kuralı hakkında yeni kararların söz konusu olup olmadığı tartışma konusu oldu. Peki, Yabancı kuralı geçerliliğini koruyacak mı? Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu, değişecek mi? Yabancı kuralı yeni başkan ile birlikte değişebilir mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

07.04.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-13:37) Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu, değişecek mi? Yabancı kuralı yeni başkan ile birlikte değişebilir mi?

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifası gündeme bomba gibi düştü. Nihat Özdemir’in istifası üzerine pek çok konu gündeme geldi. Bu konulardan bir tanesi de yabancı kuralı oldu. Mevcut yönetimin getirdiği yabancı kuralında yeni kararların olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Yabancı kuralı geçerliliğini koruyacak mı? Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu, değişecek mi? Yabancı kuralı yeni başkan ile birlikte değişebilir mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Yabancı kuralı değişecek mi?

TFF tarafından alınan karara göre 2021-2022 sezonunda Süper Lig ekipleri kadrolarında en fazla 14 yabancı yer alabiliyor. Yine alınan karara göre sahada en fazla 8 yabancı futbolcu çıkabiliyor. Sahada yer alacak futbolculardan en az 3 tanesi Türk futbolcu olmak zorundadır. 2022-2023 sezonunda ise takımlar kadrolarında en fazla 12 yabancı futbolcu bulundurulabilecek. Sahaya çıkacak olan ilk 11’de en fazla 7 yabancı futbolcu yer alabilecek. İlerleyen sezonda yani 2023-2024 sezonunda takımda yer alabilecek yabancı futbolcu sayısı 10’a düşüyor. Sahaya çıkacak olan ilk 11’de ise en fazla 6 yabancı futbolcu olacak.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in aldığı yeni kararların istifası sonrasında değişip değişmeyeceği merak edilirken bu karada bir değişiklik olmayacağı vurgulandı. Alınan karar uygulanmaya devam edecek.

Yabancı Oyuncu Kuralı Değişiyor MuYabancı kuralı yeni başkan ile birlikte değişebilir mi?

TFF tarafından alınan yabancı futbolcu kuralı gündemde yerini alırken sosyal medyada kararın değişeceği iddiaları yer aldı. Yeni gelecek olan başkanın kararda değişikliğe gitmesi durumunda yönetimde kalamayacağı ve isyan çıkacağı söylendi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal