Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılma durumu hakkında resmi açıklama geldi! TFF'nin yaptığı duyuru büyük yankı uyandırdı

TFF, Trabzonspor'un Süper Lig şampiyonluğunu ve Sivasspor'un Türkiye Kupası zaferini resmen tescilledi. Ayrıca bu sezon ligi küme düşme hattında tamamlayan Yeni Malatyaspor, Göztepe, Çaykur Rizespor ve Altay ile ilgili merakla beklenen karar belli oldu. TFF bu takımların gelecek sezon alt ligde mücadele vereceğini belirtti.

04.06.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-10:40) Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılma durumu hakkında resmi açıklama geldi! TFF'nin yaptığı duyuru büyük yankı uyandırdı

2021-22 sezonuyla ilgili küme düşmenin olup olmayacağı çok büyük merak konusu haline gelmişti. Bu sorunun cevabı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) profesyonel liglerde ve Türkiye Kupası'nda 2021-22 sezonunu tescil etti. 

Taraftarlar yapılan açıklamaya odaklandı

TFF'den yapılan açıklama doğrultusunda 2021-22 sezonunda hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine ilişkin olarak, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2 ve 3.lig ile Ziraat Türkiye Kupası maçlarının Futbol Müsabaka Talimatı'ın 26. maddesi hükmü gereğince tescili yönünde karara vardı.

Takımların küme düşmesi onaylandı.

Merakla beklenen soru belli oldu

Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Yeni Malatyaspor, Göztepe, Altay ve Çaykur Rizespor'un gözü kulağı küme düşmenin kaldırılmasıyla ilgili gelecek olan habere çevrilmişti. Son yapılan açıklamada, '17, 18, 19 ve 20. sıraları alan Çaykur Rizespor, Altay, Göztepe ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un Spor Toto 1. Lig'e düşürülmesi kararlaştırıldı. Böylece küme düşmenin kaldırılmasına dair iddialar da son bulmuş oldu. Yapılan açıklama gerek bu kulüpler ve taraftarları gerek diğer futbolseverler tarafından büyük dikkat çekti.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal