Süper Lig'de durdurulamayan Galatasaray’ı FIFA transfer yasağı cezası ile durdurdu

Galatasaray’a geçici transfer yasağı getirildiği öne sürüldü. FIFA tarafından Galatasaray’a transfer yasağı verildiği iddia edildi. Galatasaray’ın Domenec Torrent, Ryan Babel, Sofien Feghouli, Omar Elabdellaoui gibi isimlere borcunu ödememesinden dolayı böyle bir karar alındığı dile getirildi.

14.01.2023-17:06 - (Son Güncelleme: 14.01.2023-17:06) Süper Lig'de durdurulamayan Galatasaray’ı FIFA transfer yasağı cezası ile durdurdu

Süper Lig’de emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, FIFA’dan gelen haber ile şoke oldu. Sabah’ın haberine göre Galatasaray, FIFA’dan geçici olarak transfer yasağı cezası aldı.

Toplam borç 6,4 milyar Euro

Habere göre FIFA, Galatasaray'ın Domenec Torrent, Ryan Babel, Sofien Feghouli, Omar Elabdellaoui gibi isimlere olan borcunu ödememesinden dolayı böyle bir cezaya çarptırıldı.

Galatasaray’dan alacakları olan isimler ise şöyle:

Domenec Torrent ve 4 yardımcısı Galatasaray'dan 2.1 milyon euro istiyor.

Sofiane Feghouli'nin toplam 1,6 milyon euro alacağı bulunuyor.

Ryan Babel'in talebiyse 1.3 milyon euro. 

Omar Elabdellaoui'nin isteğiyse 1 milyon 400 bin euro.

Yüzde 10 faiz istiyorlar

Oyuncular alacaklarının yanı sıra maç başı prim ve bonusları ile ev kirasını içeren kalemler için Galatasaray'ı FIFA'ya şikâyet ettiler. Ayrıca alacaklarına yüzde 10 faiz uygulanmasını da istediler.

Transfer tahtasının kapanmasının ardından Galatasaray tarafı çalışmalara başladı. Hafta içinde borçların kapatılacağı öğrenildi. Yasağın kalkmasının ardından Sivassporlu Uğur Çiftçi transferi açıklanacak.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal