Süper Lig yayın ihalesinde son durum ne? Süper Lig yeni sezonda yayıncı kuruluş kim olacak, Bein Sports devam mı edecek? Süper Lig yayın ihalesinden son gelişmeller

Sporseverler merakla Süper Lig yayın ihalesinin gerçekleşmesini bekliyor. Süper Lig maçlarının yeni sezonda hangi yayıncı kuruluş tarafından yayınlanacağı merak konusu oldu. Birçok kişi süreci takip ederken, Süper Lig’in yayın ihalesini kim alacak? Bein Sport ile devam edilecek mi? Gibi pek çok soruya yanıt arıyor.

02.04.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-11:40) Süper Lig yayın ihalesinde son durum ne? Süper Lig yeni sezonda yayıncı kuruluş kim olacak, Bein Sports devam mı edecek? Süper Lig yayın ihalesinden son gelişmeller

Süper Lig’de yayın ihalesi tartışmaları yılan hikayesine döndü. Federasyonun Saran ile anlaşmaya yanaşmaması, TRT’nin ihaleden çekilmesi ve Digitürk’ün yeni ihalede teklif düşürmesi süreci içinden çıkılamaz bir noktaya getirdi. 2021’in Kasım ayında başlayan ihale sürecinde hala bir karara varılamadı. Sporseverlerin ve medyanın da merakla beklediği süreçte, bir karara varılması için 4 Nisan 2022’de yapılacak olan toplantı bekleniyor. Anlaşmazlıkların ve ihaleden çekilmelerin yaşandığı tablo ışığında mevcut yayıncı kuruluş ile masaya oturulması bekleniyor.

Süper Lig

Tüm yetki Ağaoğlu'nda

Yayıncı kuruluş ile masaya oturacak olan federasyonun, 2.5 Milyar TL’ye anlaşarak mevcut sözleşmeyi 1 yıl daha uzatması planlanıyor. Kulüpler geçtiğimiz günlerde yaptıkları toplantıda, bütün yetkinin Ahmet Ağaoğlu’na verilmesini kararlaştırdı. Bu gelişmenin ardından, 4 Nisan tarihinde federasyonda yapılacak özel toplantıda Ahmet Ağaoğlu’nun kulüpleri temsil etmesiyle sürecin karara bağlanması bekleniyor.  Toplantı Ahmet Ağaoğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve mevcut yayıncı kuruluş arasında gerçekleşecek.

Zorlu süreçte; TRT’nin ihaleden çekilmesi, anlaşmazlıklar ve alt sınırdan verilen teklifler nedeniyle uzun süredir bir sonuca varılamamıştı. Gelişmelerin ardından Federasyon, Digitürk ile anlaşma sağlayacak. Toplantıda Digitürk’e mevcut şartların uzatılması teklif edilecek. Çözülemeyen ihalede, daha önce TFF’ye 2.65 milyar TL ödeyen Digitürk, yeni ihalede fiyatı düşürerek 2.1 milyar TL teklif etmişti. Süper Lig yayın ihalesi için yapılacak toplantıda tarafların, 2.5 milyar TL’ye orta yolu bulacakları düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal